Haberler

Kalerifer Kazanı Yakılması Semineri

Abone Ol

Kalorifer kazanı yakılmasıyla ilgili seminer düzenlendi.

Keşan Belediyesi, Çevre ve Koruma-Kontrol Müdürlüğü ile Edirne Makine Mühendisleri Odası İşbirliğiyle, Köşk Düğün Salonunda 24 Kasım 2011 tarihinde saat 14.00'de "Ateşçi Bilgilendirme ve Gelişim'' semineri düzenlendi.

Edirne Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Yaver Tetik 'in konuşmacı olarak katıldığı seminere Keşan'daki Apartman yöneticileri ve ateşçilerden oluşan yaklaşık 182 dinleyicinin katıldığı seminerde 18 Makine Mühendisinin de katılımı oldu. Kazan yakma teknikleri, enerji tasarrufu, çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik bilgilerin yer aldığı seminer yaklaşık 1 saat sürdü. Seminere katılımın çok olması dikkat çekti.

Çevre ve Koruma-Kontrol Müdürü Ayşegül Aydın yaptığı açıklamada; Kazanların yakılmasında, hava kirliliğini önlemek için özellikle kömürlerin poşetlerle yakılmaması gerektiğini, kireçle harmanlanarak yakılması gerektiğini belirterek, ''Belediyemiz çevre denetim ekipleri tarafından kontrol edilecek olan kararlara uyulması konusunda gerekli hassasiyeti gösterelim.'' dedi.

Seminerde yapılan açıklamada; Edirne İl Mahalli Çevre Kurulunun almış olduğu 18.08.2011 tarih ve 74 No' lu kararına göre;

Kazanların; 06.00-09.00 ile 16.00-19.00 saatleri dışında yakılacağı,

dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 derecenin altında olduğu günlerde kalorifer yakılacağı ve kaloriferlerin; işyerlerinde bina ve iç ortam sıcaklığı 18 derece, konutlarda ise 20 dereceden yukarı olmayacak şekilde yakılacağı açıklandı.

Seminerin sonunda, Tetik kendine yöneltilen soruları da cevaplandırdı. Ardından Keşan Belediyesi ve Edirne Makine Mühendisleri Odası tarafından katılımcılara ''Katılım sertifikası'' verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title