Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın Esnaf Ziyareti

Abone Ol

İİT 40. Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı nedeniyle Gine Cumhuriyeti'nin başkenti Konakri'de bulunan Kalkınma Bakanı Yılmaz, buradaki Türk esnafları ziyaret etti

KONAKRİ (AA)- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 40. Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı nedeniyle Gine Cumhuriyeti'nin başkenti Konakri'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, buradaki Türk esnafları ziyaret etti.

Başkent Konakri'nin Mankeba semtinde bulunan İstanbul lokantasında esnaflarla bir araya gelen Yılmaz, Türk girişimcilerin atılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Esnafla sohbet eden Yılmaz, girişimlerin sorunlarıyla yakından ilgilendi.

Gine'de 10 yılı aşkın bir süredir restorant işleten Emirhan Güzel, Bakan Yılmaz'dan Türk Hava Yolları'nın (THY) Gine'ye sefer başlatmasını talep etti.

Konakri'de sadece Türk mallarının satıldığı bir marketin sahibi olan Şenol Girgin ise Yılmaz'dan, Gine'ye getirilen Türk malları için gümrük vergilerinin düşürtülmesini istedi.

Bakan Yılmaz, İstanbul lokantasında çalışan Gineliler ile bir süre sohbet ettikten sonra İİT toplantısının yapıldığı Ulusal Kongre Merkezi'ne hareket etti. - Rabat

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz İstanbul Konakri Gine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title