Haberler

Kamboçya'daki Genel Seçimler

Abone Ol

Muhaliflerin gösterisinden sonra çıkan olaylarda bir kişi öldü

Kamboçya'da genel seçimlerin sonuçlarına karşı çıkan muhaliflerin gösterisinden sonra çıkan olaylarda bir kişi öldü.

Görgü tanıkları, başkent Phnom Penh'de bir kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Kamboçya İnsan Hakları Merkezi Başkanı Ou Virak, öğlen gösteri düzenlenen Demokrasi Parkı'na birkaç kilometre uzaklıktaki bölgede ölen kişinin başından vurulduğunu ifade etti.

Polis sözcüsü ise akşam izinsiz gösteri düzenleyenlere müdahale edildiğini ancak gerçek mermi kullanılmadığını açıkladı.

Ülkede 28 Temmuz'da yapılan genel seçimlerin sonuçlarına karşı çıkan ve bağımsız soruşturma isteyen binlerce kişi gösteri düzenlemişti. Kraliyet Sarayı yakınında toplanan göstericileri dağıtmak için polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanmıştı.

Göstericiler, polise taş atarak karşılık vermişti,

Seçimlerde Başbakan Hu Sen liderliğindeki Kamboçya Halk Partisi parlamentoda 68 sandalye kazanmış, 55 sandalyede kalan Ulusal Kurtuluş Partisi ise seçimin adil olmadığını öne sürmüştü.

Ulusal Seçim Kurulu, bu ay, iktidardaki Kamboçya Halk Partisi'nin zaferini teyit ederek, muhalefetin itirazını geçersiz kılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kamboçya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title