Haberler

Kamu İhale Kurulu Boşaldı

Abone Ol

Kamu İhale Kurulu'nun, 10 Üyesinden Sekizinin Görev Süresi Bugün İtibariyle Sona Erdi.

Kamu İhale Kurulu'nun (KİK) 10 üyesinden sekizinin görev süresi bugün itibariyle sona erdi. Hükümetin sekiz atama birden yapması gerekirken, atanan üye sayısı beşin altında kalırsa, Kurul, toplanma yeter sayısını kaybedecek.

KİK'in kurulması ile birlikte göreve başlayan üyelerin görev süresi doldu. 10 üyeli Kurul'da sekiz üyenin görevi bugün itibariyle son buldu. Bu kapsamda, II. Başkan Namık Dağalp; Üyeler Adnan Zengin, Muzaffer Eren, Hakkı Ustaömer, Hüseyin Gürhan ve Kadir Nejat Ünlü görevlerinden ayrıldılar.

AKP hükümeti döneminde atanan Üyeler Ahmet Ülker ve Yaşar Gök de, yerlerine atandıkları üyelerin süresi dolduğu için görevden ayrılacaklar. Bugünden itibaren KİK'te Başkan Hasan Gül ile birlikte, yedi yıllığına üye seçilen Bilal Karaca kaldı. Toplantı yeter sayısı yedi olduğundan, ilk etapta en az beş üyelik için atama yapılmazsa KİK karar alamayacak.

İSİMLERİN ÇOĞU BELLİ

Üyeler; Danıştay, Sayıştay, Maliye Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, TOBB ve TİSK'in önereceği isimlerden Bakanlar Kurulu'nun yapacağı atama ile belirlenecek. Adı geçenler arasında, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından Kamu İhale Kurumu'na gönderilen, Başkan Yardımcısı Ahmet Özbakır bulunuyordu. Ancak Özbakır'ın adının son anda listeden çıktığı yönünde iddialar da dillendirilmeye başlandı.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre; TOBB, KİK'te grup başkanı olarak görev yapan Bahattin Işık'ı önerdi. Danıştay, 2'nci Daire'den Çağatay Özcan'ı aday olarak bildirdi. Sayıştay, denetçi Adem Kamalı'yı seçti. TİSK, DSİ'den Abdullah Dündar'ı aday gösterdi. Bayındırlık Bakanlığı adayı olarak da KİK'te uzman olan Hakan Günal'ın atanması bekleniyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title