Haberler

Kan Paraziti' Hastalığına Yakalanan Köpeğe Kan Nakli

Abone Ol

Zonguldak'ta, 'kan paraziti' hastalığına yakalanan av köpeğine, tedaviye alındığı veteriner kliniğinde kan nakli yapıldı.

Zonguldak'ta, 'kan paraziti' hastalığına yakalanan av köpeğine, tedaviye alındığı veteriner kliniğinde kan nakli yapıldı.

Çaycuma İlçesi Filyos Beldesi'nde oturan 30 yaşındaki Uğur Aydın, halsizlik, iştahsızlık ve nöbet geçirme şikayetiyle kurzhaar cinsi 'Çilli' adlı köpeğini Zonguldak'taki veteriner kliniğine getirdi. Yapılan muayenede, 4 yaşındaki köpeğin kan paraziti hastalığına yakalandığı belirlendi. Klinikte tedaviye alınan köpeğe, sağlıklı başka bir köpekten alınan kan nakli yapıldı. Veteriner Suat Olucak, "Yapılan muayenede kan parazitini saptadık. Öldürücü bir hastalıktır. Erken teşhisle kurtulma şansı vardır. Gerekli antibiyotiklerin yanında kan nakli yapılır. Bir başka köpekten bir ünite kan alındı. Başarılı bir şekilde kan nakli gerçekleştirildi. Bundan sonra ilaç tedavisi uygulanacak. 2 hafta çok önemli. Umarım sağlığına kavuşur" dedi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Aydın Zonguldak Çaycuma Filyos Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title