Haberler

Kanada Sefiresinin Yardım Etkinliği

Abone Ol

Kanada Büyükelçisi Marc Bailey'in Eşi, Etkinlik Düzenledi. Kadın Sanatçıların Resimleri ve Fotoğraflarının Sergilendiği Gecenin Geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne Bağışlandı.

Kanada Büyükelçisi Marc Bailey’in eşi, etkinlik düzenledi. Kadın sanatçıların resimleri ve fotoğraflarının sergilendiği gecenin geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlandı.

KANADA Büyükelçilik konutunda gerçekleşen geceye Büyükelçi Marc Bailey ve eşi Raja Bailey ev sahipliği yaptı. Uluslararası Kadınlar Günü nedeniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına düzenlenen etkinliğe çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, iş adamları ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. Geceye katılanlar arasında Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, eski bakanlardan Tayyibe Gülek, ABD Büyükelçisi James Jeffrey, Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz gibi isimler bulunuyordu.

Daha fazla siyasi temsil

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan eski bakanlardan Tayyibe Gülek ise kadınların siyasette daha fazla temsil hakkına sahip olması gerektiğini dile getirdi. Türk kadınlarının siyasi temsil konusunda olması gereken yerden uzak olduğunu belirten Gülek, “1934 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde, dünyadaki pek çok ülkeden önce Türk kadını, oy kullanma hakkına sahipti. Sonraki jenerasyonun bu durumu daha da ileriye götürmesi gerekiyordu. Türkiye’de neden bir kadın cumhurbaşkanı, meclis başkanı yada parlamento başkanı olmasın ki” dedi. Kadınların iş hayatında da geri planda kaldığına değinen Gülek, kadınların aktif hayata katılma oranının %24 olduğunu ve bunun hedeflenen değerden çok uzak olduğunu söyledi.

Topluma faydalı bireyler

Raja Bailey, geceye katılan ve katkıda bulunanlara teşekkür etti. Bailey, daha sonra etkinlik kapsamında resim ve fotoğrafları sergilenen, farklı ülkelerden gelen kadın sanatçıları davetlilere tanıttı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara 2. Başkanı Ayşe Ceyhan da, “Kardelen” projesinin dernekleri tarafından yürütülen projelerden biri olduğunu ve kız çocuklarının topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title