Haberler

Kanadı Çıkık Kara Leylek Acilde Tedavi Edildi

Abone Ol

Trabzon'da kanadı çıkık olarak bulunan kara leylek, veteriner hekim tedavi edemeyince hastane acil servisinde tedavi edildi.

Trabzon'da kanadı çıkık olarak bulunan kara leylek, veteriner hekim tedavi edemeyince hastane acil servisinde tedavi edildi. Uzman Doktor İsmet Eraydın'ın kanadın omza bağlandığı yerdeki çıkığı yerine oturtmasının ardından koruma altına alınan leylek, iyileştikten sonra doğaya salınacak.

Orman görevlileri, buldukları bir leyleği Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim etti. Sol kanadındaki sorun sebebiyle uçamayan ve tedavi için veterinere götürülen kara leyleğin sol kanadının omuz kısmında çıkık tespit edildi. Ancak veterinerin tedavi edemediği kara leylek, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Röntgeni çekildikten sonra leyleğin sol kanadının omza bağlandığı bölgedeki çıkık, Uzman Dr. İsmet Eraydın tarafından yerine oturtuldu. Tedavisi tamamlanan kara leylek, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerince koruma altına alındı.

Hayatında ilk kez bir leylek tedavi ettiğini söyleyen Dr. Eraydın, " Leyleği muayene edip röntgenini çektik. Sol kanadının omuz kısmında çıkık olduğunu tespit ettik, arkadaşlarımızın da yardımı ile leyleğin çıkık omzunu yerine oturttuk" dedi.

Yaz aylarını Kafkaslar'da, kışı Afrika'da geçiren bir tür olan kara leyleğin, iyileştikten sonra doğal hayatına dönmesi için tabiata bırakılacağı bildirildi. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmet Eraydın Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title