Haberler

'Kanserli Bölgeler' Ağaçlandırılacak

Abone Ol

Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Tuzköy Beldesi'ndeki konutlar, toprakla kapatılıp ağaçlandırılacak.

Karınzarı kanserinin (Mezotolyoma) yoğun olarak görüldüğü Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Tuzköy Beldesi'ndeki konutlar, toprakla kapatılıp ağaçlandırılacak.

İlçede 1970 yılından bugüne yüzlerce insanın ölümcül hastalığa yenik düştüğü bölgedeki çalışmalar 2005 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından başlatıldı. 'Kanserli bölge', Bakanlar Kurulu kararı ile afet kapsamına alındı. Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak, konutların yapı taşlarında bulunan solunum ve tozlaşma yoluyla vücuda alınan zeolit grubu 'Erionit' isimli kayacın, özellikle orta yaş grubunda etkili olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Balak, bu tanının konulduğu hastaların, 3-4 ay gibi kısa süre içinde yaşamlarını yitirdiğini kaydetti. Kanserde erken teşhisin hayat kurtarmasına karşın, Karın zarı kanserinin insanlara yaşam hakkı tanımadığını anlatan Başkan Balak 1970'li yıllardan bu yana Tuzköy Beldesi'nde bu hastalığın en önemli insan ve çevre sorunu olduğunu dile getirdi. Balak, şöyle dedi:

"Hiçbir kanser riski taşımayan bölgeye 2007 yılından itibaren 245 aile yerleştirildi. Ancak kanserli bölgelere yakın veya bitişik birimlerde ikamet eden vatandaşların da aynı risk içerisinde olduğunun belirlenmesi ile 188 konutun daha yapılması uygun görüldü. Tuzköy Beldesi'ndeki kanserli konutlar, 2012 yılı sonuna kadar toprakla kapatılıp ağaçlandırılacak. " - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title