Haberler

Kanuni Sultan Süleyman Sergisi Açıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kanuni Sultan Süleyman'ı anma etkinliği gerçekleştirildi. Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'nde yapılan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi'nde 'Kanuni Sultan Süleyman Sergisi' açıldı. Sergide Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Muhibbi Divanı' başta olmak üzere onun dönemine ait Piri Reis, Katip Çelebi ve Ahmed Karahisari'nin eserleri yer aldı.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kanuni Sultan Süleyman'ı anma etkinliği gerçekleştirildi.

Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'nde yapılan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi'nde "Kanuni Sultan Süleyman Sergisi" açıldı.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz, AA muhabirine, serginin önemli olduğunu belirterek, bir hafta açık kalacağını söyledi.

Yılmaz, sergide Kanuni Sultan Süleyman'ın "Muhibbi Divanı" başta olmak üzere onun dönemine ait Piri Reis, Katip Çelebi ve Ahmed Karahisari'nin eserlerinin yer aldığını aktararak, "Sergi çok önemli sanatkarlarımızın, hattatlarımızın ve müelliflerimizin emek verdiği eserlerden oluşuyor. Baki ve benzeri şairlerimizin de eserleri yer alıyor. Sergiye gezmeye gelen misafirler burada dönemin sanatını, kültürünü düşünce hayatını görebilecekler." dedi.

Daha sonra Prof. Dr. Suphi Saatçi katılımcılara Süleymaniye Külliyesi'ni gezdirerek, Mimar Sinan hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Ahmed Karahisari Kültür Sanat Katip Çelebi Süleymaniye Piri Reis istanbul Türkiye Turizm Güncel Kültür Sanat Sanat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title