Haberler

Kapya biber korona virüse kurban gitti

Güncelleme:
Abone Ol

Kapya biber korona virüse kurban gitti Balıkesir'in Manyas ilçesinde çiftçilerin ürettiği kapya biberlerin korona virüs salgını yüzünden fiyatlarının düşmesi çiftçiyi zor durumda bıraktı.

Kapya biber korona virüse kurban gitti

BALIKESİR - Balıkesir'in Manyas ilçesinde çiftçilerin ürettiği kapya biberlerin korona virüs salgını yüzünden fiyatlarının düşmesi çiftçiyi zor durumda bıraktı.

Geçtiğimiz yıl kilosunu 1 lira 80 kuruş ila 1 lira 90 kuruştan sattıkları kapya biberleri bu yıl çevredeki salça fabrikasının korona virüsten nedeniyle birkaç çalışanda vakalar pozitif çıkınca biber alımı yapmadığını diğer ilçeler de bulunan salça fabrikalarının ise fabrikaya teslim kilosunu 70 kuruştan almak istemesi üreticiyi perişan etti.

Manyas genelinde 800-1000 dekar arası kapya biber ekimi yapıldığı, ürünün hasat zamanının gelmesine rağmen alıcı çıkmaması üzerine biber üreticileri kara, kara düşünmeye başladılar. Manyas'ın kırsal Kulak Mahallesi'nden Engin Şen kiralık tuttuğu 70 dekarlık alanda kapya biber ektiğini henüz toplayamadığını söyledi.

Yaptıkları masrafı dahi bu rakamla kurtarmalarının mümkün olmadığını söyleyen Engin Şen, "Geçtiğimiz Ramazan ayında o sıcaklar da emek verip, ürettiğimiz ürünler şu an korona bahanesiyle üreticiden kilosunu 70 kuruştan düştüler, fabrikaların fırsatçılığından dolayı, ürünümüz para etmiyor. Girdi maliyetlerinden dolayı, salçalık kapya biberinin kilosunun 2,5 liradan satmamız gerekir. Biz de aile bakıyoruz, bu şekilde olursa ben evimi, traktörümü satsam yine kurtulamam. Bizim durumumuzu lütfen görsünler, bu biberler on gün daha toplanmazsa çürür, gider" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engin Şen Balıkesir Manyas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Asiye Karaçuha:

Ne olacaki başka olan köylüye olur ağaya birşey olmaz,zarda fakire,zorda fakire,devletin koruması gerekir bu emekçileri yazık onlar ekmezse olan millete olur ağalara her şey beleş.

Yanıtla210
Tonalito:

Bu yıl 2.5 tl den satış ballanıyordu. Bu ton başına 2.500 tl eder 10 ton biber satılsa 25.000 tl Nr kadar alandan kaç ton biber cıktı ki 80 kuruştan dahi satılsa 10 tonu 8.000 lira etmesine rağmen hem traktör hem ev satışı dahi zararı karşılamıyor. Sanırım 1000 ton dan bahsediyorsunuz o zaman. Eeee 1000 ton kapya için ne kadar bir araziye ihtiyaç var ki Anlayana ...

Yanıtla52
Gaxi antep:

Marketlerden cok pahaliya aliyoruz. 6 lira bile oluyor, ciftciye neden hakki verilmiyor. Aracilar bi cekilsin ustumuzden...

Yanıtla14
Gereksiz:

Biz 4 liraya alıyoruz ucuz aldık diye seviniyoruz.Kapya biber burda 5 liradan satış buluyor.

Yanıtla05
Berna Arslan:

Biz ankara da pazarda kilosunu 4 TL den alıyoruz. Fabrika sahiplerine be insaf diyorum. Yazık bu ciftcilerede. En az 2.5 dan alınması lazım. Bu kadar da para göz olmayın be kardeşim. Milletin hakkını yemeyin bu kadar da.

Yanıtla13
Mine:

Sizde kooparatif kurun yoksa böyle ağlamaya devam ederseniz

Yanıtla22
Milliyetçi TÜRK:

Biraz kapya Biraz kopya Ucuz olsun ki vatandaş ta ucuza alsin Hep çiftçi mi kazanacak

Yanıtla40
İlknur:

Manavlarda 6 tl hem bize yazik hem ciftciye aradakilere devlet el atmali

Yanıtla22
Emin:

Bende kapya biber ekicisiyim evet bu yıl battik insanlar vurmuyor öldürüyor cifciyi

Yanıtla03
Demet:

Ucuza alıp bize pahalı pahalı satıyorlar kilosu 6_7 lira Allah sorsun.

Yanıtla01
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title