Haberler

Karabük'teki Suç Örgütü Davası

Abone Ol

Suç örgütü kurarak tehdit, tefecilik ve yağma olaylarına karıştıkları iddia edilen 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Karabük'te, suç örgütü kurarak tehdit, tefecilik ve yağma olaylarına karıştıkları iddia edilen 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün kurucusu oldukları ileri sürülen Karabük'te tutuklu sanıklar Fatih Yalçınkaya ve Fikret Yalçınkaya, sesli ve görüntülü sistemle katıldı.

Tutuksuz sanıklar Mustafa Yalçınkaya, İzzet Öter ve Harun Aşçı ile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada iddianame özetlendi.

Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili çalışmalar olduğunu hatırlatarak heyetin mevcut yargılamayı bitiremeyeceğini, bu nedenle yargılamanın ertelenmesi gerektiğini kaydetti.

Sanık avukatlarından Behsat Binici, cumhuriyet savcısının mütalaasına katılmadığını belirterek "TMK mahkemelerinin ne şekilde kaldırılacağı belli değil. Belki ellerindeki yargılamaları bitirmeleri istenecek. Yargılamanın başlaması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Mahkeme, "kanunun ne şekilde ve ne zaman çıkacağının bilinmediği" gerekçesiyle, duruşmanın ertelenmesine yer olmadığına karar verdi ve yargılamaya devam etti.

Daha sonra sanıkların savunmasına geçildi. Sanık Fikret Yalçınkaya, savunmasında, otomobil alım satımı yaptığını, herhangi bir örgüt kurmadığını, gasp, yağma ve çetecilik olaylarına karışmadığını iddia etti.

Ticari ilişkilerinde bazı kişilerle sorunlar yaşandığını anlatan Yalçınkaya, bu sorunları konuşarak hallettiklerini kaydetti.

Bankaya borcu olduğu için, aldığı bazı arsaları babası Mustafa Yalçınkaya'nın üzerine yaptığını ifade eden Yalçınkaya, "Ben kimseyi tehdit etmedim. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Sanık Fatih Yalçınkaya da suç örgütü kurup, yönetmediklerini savunarak, tahliyesini istedi.

-Tutuksuz sanıkların ifadeleri-

Sanık Mustafa Yalçınkaya, savunmasında, tutuklu sanıklar Fatih ve Fikret Yalçınkaya'nın babası olduğunu ifade ederek herhangi bir suç örgütü kurulmadığını iddia etti.

Oğullarının da kendisinin de "yağma" suçunu işlemediğini savunan Yalçınkaya, "Ben, Karabük'te trafik takip ve sigorta işiyle uğraşıyorum. Araç veya arsa alım satımını yapmıyorum. Oğullarımın da galeri ve araç yıkama yerleri var" diye konuştu.

Üye Hakim Hakan Oruç'un, iddianamedeki "bir telefon görüşmesini" hatırlatarak "Oğullarınız aldığı arsaları neden sizin üzerinize yapıyordu" sorusunu yöneltmesi üzerine Yalçınkaya, "Biz tefecilik yapmadık, benim üzerime yapıyorlardı" yanıtını verdi.

Sanık Harun Aşçı da Fatih ve Fikret Yalçınkaya'nın oto galerisinde temizlik işçisi olarak çalıştığını belirterek "Suçlamaları kabul etmiyorum. Asgari ücretle çalışan birisi nasıl tefecilik yapabilir? Beraatimi istiyorum" dedi.

Sanık İzzet Öter de suçlamaları reddederek beraatini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Fatih ve Fikret Yalçınkaya'nın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede, sanıklara, "silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "örgüt üyeliği", "tehdit", "tefecilik", "yağma" ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanunu'na muhalefet gibi bir dizi suçlama yöneltiliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Yalçınkaya Yıldırım Bayyurt Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title