Haberler

Karabük Üniversitesi adını anmadan "Maymun çiçeği" açıklaması yaptı

Güncelleme:
Abone Ol

Çok sayıda yabancı öğrencinin eğiti gördüğü Karabük Üniversitesi Rektörlüğü'nden Afrika'da ortaya çıkan 'maymun çiçeği' virüsüne dair açıklama yapıldı. Açıklamada "maymun çiçeği" ismi kullanılmazken sürecin büyük bir titizlikle izlendiği vurgulandı.

Afrika'da etkili olan ve Dünya Sağlık Örgütü'nün "küresel acil durum" ilan etmesine yol açan "daha bulaşıcı" maymun çiçeği virüsü, İsveç ve Pakistan'da görülürken Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de henüz vaka görülmediğini açıkladı. Salgın nedeniyle tüm dünya diken üstündeyken çok sayıda yabancı öğrencinin eğitim gördüğü Karabük Üniversitesi'nden de dikkat çeken bir açıklama geldi.

"MAYMUN ÇİÇEĞİ" İFADESİ KULLANILMADI

Yapılan açıklamada, uluslararası öğrencilerin de diğer tüm öğrenciler gibi toplum sağlığını tehdit edecek herhangi bir duruma karşı titizlikle izlendiğini, geçmişte olduğu gibi Sağlık Bakanlığı'nın ve ilgili kurumların talimatlarına ve tavsiyelerine uygun hareket edildiği vurgulandı. Ancak rektörlük tarafından yapılan açıklamada "Maymun çiçeği" ifadesinin kullanılmaması dikkat çekti.

"BÜYÜK BİR HASSASİYET GÖSTERMEKTEYİZ"

Devletin ilgili kurumlarıyla koordineli çalışarak önlemlerin titizlikle alındığı aktarılan açıklamada, "Uluslararası öğrencilerimiz de diğer tüm öğrencilerimiz gibi toplum sağlığını tehdit edecek herhangi bir duruma karşı titizlikle izlenmekte ve geçmişte olduğu gibi Sağlık Bakanlığının ve ilgili kurumların talimatlarına ve tavsiyelerine uygun hareket edilmektedir. Karabük Üniversitesi olarak bu hususta gereken önlemleri ilgili birimlerle koordineli şekilde almakta, mensuplarının, öğrencilerinin ve halkımızın sağlığının koruması konusunda büyük bir hassasiyet göstermekteyiz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Eğitim Güncel Afrika Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

Lavinya:

Karabük Üniversitesi... şaşırdık mı..!?? :))

Yanıtla8207
apolat:

karabük degil artık oranın adı Karacuk

214
Atilla Han:

Karabuk universitesi bop isgal projesinde pilot bolge olarak secildi

Yanıtla10167
Murat Celik:

acil aşıya ihtiyacımız var

Yanıtla9626
Vatan Daş:

Aşıya değil memleketi talan edenlerden yabancılardan kurtulmaya ihtiyacımız var.

115
Mahmut Şahin:

aşı olmayacam şimdiden söyleyim.

Yanıtla12104
Demir Acer:

la bunlarin hepsi kara

Yanıtla887
kartal göz:

Ülke ne halde ..öğrenci gelir okusun ama herşeyin bir ayarı olur kardeşim hiç Avrupalı veya başka ülkeden neden gelmezse illa Afrika Arap dolar ülkeye hastalık dolu ülkeleri herturlu AIDS kolera çiçek vs vs insan ülkesine bunu nasıl yapar bilemiyorum .. tez zamanda doğru yolu buluruz insallh

Yanıtla754
Lavinya:

Abartmayın ! Afrikalılar veya Araplar vebalılar gibi konuşuyorsunuz, hatırlatırım Onlarda İnsan, ırkçılığın bir anlamı yok. Her şeyi siyasete bağlamayın. Ha.., o çok gıpta edip, met ettiğiniz Avrupalılar'da Türklere vebalı gibi bakılıyor, bilin istedim. Siz bir millete, topluma ırkçılık ederseniz başka bir millet de sizin milletinize karşı ırkçılık eder, yani Avrupalıların da Türklere çok hayran değil, aklınızda bulunsun.

77
Aslan Öztürk:

Lavibya reşo

20
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title