Haberler

Karaciğer Nakli Sonrası Anne Oldular

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'de karaciğer nakliyle hayat bulan kadın hastalardan 7'si, yapılan tedavi ve takiplerle anne olma mutluluğunu yaşadı.

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, karaciğer nakliyle hayat bulan kadın hastalardan 7'si, yapılan tedavi ve takiplerle anne olma mutluluğunu yaşadı. Kadınlardan hamile kalan 4'ü ise heyecanla anne olmayı bekliyor.

Türkiye'nin dört bir yanından şifa için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne gelen hastalar önce Karaciğer Nakli Ekibi tarafından başarılı operasyonlarla hayata döndürüldü. Ardından düzenli kontrollerle çocuk sahibi olma özlemleri giderilerek, hayata bir kez daha dört elle sarılmanın mutluluğunu yaşadı.

Karaciğer nakli sonrasında anne olan ilk hasta İzmir'de yaşayan Güzel Ceylan, 2004 yılında ilk çocuğu Abdullah Ceylan'ı, 2008'de de ikinci oğlu Safa'yı dünyaya getirdi. Çocukları şu anda 9 ve 5 yaşında olan Güzel Ceylan'dan sonra, Mardin, Adana, Kütahya, Bergama, Samsun, Muğla, Manisa, Diyarbakır ve Bodrum'dan İzmir'e gelerek karaciğer nakli olan hastalar da yaşama sevincini yeni canlarla perçinledi. Bebek bekleyen 4 hastadan üçü ilk kez bu duyguyu yaşamak için hazırlıklara başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde filizlenen yeni hayatlardan en sonuncusu da 15 Mart 2013'te dünyaya gelen Eylül bebek oldu. Bodrum'dan İzmir'e gelen ve daha önce iki çocuğa sahip olan 39 yaşındaki Ayşe Saylık, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde 2008 yılında karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu. Daha sonra hamile kalan Saylık, geçen 15 Mart'ta, 3 bin 970 gram ağırlığındaki kızı Eylül'ü dünyaya getirdi. Saylık ailesi, Dokuz Eylül Üniversitesi hekimleri ve sağlık ekiplerinin tedavi ve büyük çabaları ile yaşam bulduğu için kızlarına 'Eylül' adını verdi.

Yaşamlarına yeni anlam katan ailelerin mutluluğu, hekimlerin de sevinci oldu. 1997 yılından bu yana başarılı nakiller yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Karaciğer Nakli Ekibi'nin Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, "Karaciğer nakli sonrasında anne adaylarının takip ve tedavileri ile sağlıklı bebekler dünyaya geliyor. Hastaların nakil sonrası dönemde kullandıkları organ reddini önleyici uygun ilaçların, gebeliğin devamında olumsuz etkisinin olmaması bu çocukların doğmasında önemli rol oynamıştır" dedi.

(AÖ/SS) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Abdullah Ceylan Eylül İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title