Haberler

"Karadağ Ekonomisi 2013: İşbirliği ile Refaha Konferansı"

Abone Ol

Eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Mesiç: "Biz (Balkan ülkeleri) müttefik olmalıyız. Birlikte, daha kısa zamanda AB üyesi oluruz"

Eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Styepan Mesiç,  "Biz (Balkan ülkeleri) müttefik olmalıyız. Birlikte, daha kısa zamanda AB üyesi oluruz" dedi.

Budva'da düzenlenen "Karadağ Ekonomisi 2013: İşbirliği ile Refaha Konferansı"nda yaptığı konuşmada, Mesiç, Avrupa Birliği'nin (AB), Güneydoğu Avrupa ülkelerini içine almadığı sürece dört dörtlük olamayacağını iddia etti.

Mesiç, bölge ülkelerinin AB'ye üye olmak için herhangi bir ayrıcalık beklemediğini, ancak bazı AB kriterlerinin gerektiğinden fazla katı olduğunu söyledi.

AB üyeliğinin, Balkan ülkelerinin kaderi olduğunu savunan Mesiç, "Biz (Balkan ülkeleri) müttefik olmalıyız. Birlikte, daha kısa zamanda AB üyesi oluruz" dedi.

Mesiç, Rusya Federasyonu'nun da AB içinde yer alması gerektiğini öne sürdü.

Konferansa, Mesiç'in yanı sıra Karadağ Dışişleri Bakanı İgor Lukşiç, Maliye Bakanı Radoye Jugiç, Kosova Maliye Bakanı Besim Beçay ile bazı akademisyenler ve işadamları da katıldı. - Karadağ

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Styepan Mesiç Hırvatistan Karadağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title