Haberler

Karaloğlu, Köylülerin Sorunlarını Dinledi

Abone Ol

Van Valisi Münir Karaloğlu, Alaköy Köyü'nde depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, 23 Ekim'de meydana gelen depremde 9 kişinin hayatını kaybettiği merkeze bağlı Alaköy Köyü'nde depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

23 Ekim'de meydana gelen 7.2'lik depremde 9 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin de enkazdan yaralı olarak kurtulduğu Alaköy Köyü'nde cami dahil 150 ev yıkıldı veya ağır hasarlı oturulamaz durumda. İlk günden itibaren devletin yaralarını sarmaya çalıştığı Alaköy Köyü'nün sorunlarıyla yakından ilgilenen Vali Karaloğlu, bu kez beraberinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Yardımcısı Murat Uzunparmak ile birlikte incelemelerde bulundu. Fatih Belediyesi'nin sosyal etkinlik çadırında depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Karaloğlu, birlikte çay içtiği köylülerin sorunlarını dinledi. Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren devletin kendilerine sahip çıktığını belirten köylüler, tüm yetkililere teşekkür etti. Vatandaşlar sohbet ettikleri Vali Karaloğlu ile yeni kurulacak olan köyde evlerinin toplu konut şeklinde mi, yoksa ayrı ayrı mı? olsun konularındaki kararsızlıklarını paylaşarak, fikir alışverişinde bulundu. TOKİ tarafından yapılacak olan kalıcı konutların yapılmasında vatandaşların görüşlerini mutlaka alacaklarını belirten Karaloğlu, devletin yapacağı desteği anlatarak, vatandaşlardan biran önce bu konuda karar vermelerini istedi. Depremde evi yıkılan ve ağır hasar gören hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ifade eden Karaloğlu, geri ödemelerin ise 2 yıl ödemesiz toplam 20 yılda sabit fiyatlarla geri ödeneceğini bildirdi. 'Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın' temennisinde de bulunan Vali Karaloğlu, " Böyle felaketleri de yine hep beraber dayanışma içerisinde birbirimizi anlayarak geçireceğiz" dedi.

KONTEYNERDE VATANDAŞIN ÇAYINI İÇTİ

Vali Karaloğlu, daha sonra evi yıkılan ve şuanda konteynerde yaşamlarını sürdüren Gaffar Çiçekel'in evine misafir oldu. Çiçekel ailesinin ikram ettiği çayı içen Karaloğlu, 8 aylık kızları Seda'yı kucağına alarak bir süre sevdi. Köyde yanına gelen çocuklara çikolata ve oyuncak da dağıtan Karaloğlu, hayvan yemlikler ve hayvan barınaklarının kurulduğu çadırlarda da incelemelerde bulunduktan sonra köyden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title