Haberler

Karaloğlu'na 'Teşekkür' Plaketi

Güncelleme:
Abone Ol

Erciş'e önemli katkıları bulunduğu gerekçesiyle Van Valisi Münir Karaloğlu'na bir 'teşekkür' plaketi verildi.

Erciş Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ERSİAD) öncülük ettiği 20 işadamı ve esnaf, 23 Ekim'de meydana gelen deprem sonrası Erciş'e önemli katkıları bulunduğu gerekçesiyle Van Valisi Münir Karaloğlu'na bir 'teşekkür' plaketi verdi.

İlçe Kaymakamı Ramazan Güni'nin başkanlık ettiği işadamı ve esnaflar; Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Misafirlerini sıcak bir şekilde karşılayan Vali Karaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erciş'in son durumu hakkında bilgi alan Karaloğlu: 'Marifet iltifata tabiidir' sözünü anımsatarak "iltifat ederseniz marifet artar. Dolayısıyla iş yapanlara teşekkür etmek lazım." dedi. Deprem sonrası Türkiye'nin dört bir yanında insanların yardıma koştuğunu kaydeden Karaloğlu, destek ve yardımların halen sürdüğünü bildirdi. Heyeti kabulünden önce de Erciş'e okul yapacak olan, Türkiye'nin önemli yatırım gruplarından biriyle toplantı yaptığını kaydeden Karaloğlu, Erciş Atatürk İlköğretim Okulu'nun yeni bina projesini de heyete gösterdi.

-"YENİ OKULLAR 9 ŞİDDETİNDEKİ DEPREME DAYANIKLI BİNALAR OLACAK"

Karaloğlu: "Japonların binalarda kullanmış olduğu bir sistem Atatürk İlköğretim Okulu'nun yapımında kullanılacak. 9,5-10 şiddetindeki depreme dayanıklı olacak. Allah bir daha böyle bir felaket vermesin ama verirse de en azından vatandaşlarımızı bu zorlu dönemde kamu binalarına alma şansımız olur. Dünyada da bu böyledir. Kamu ve okul binaları depreme dayanıklı şekilde yapılır. Ama bizim öyle bir şansımız olmadı. Deprem sonrası herkes başını sokabilecek bir yer bulabilmek için çadırlara yöneldi ve kargaşa meydana geldi. Bizim o dönemde sağlam okullar ve kamu binalarımız olsaydı orada binlerce insanı geçici olarak barındırabilirdik. İhtiyaçlarını vererek insanları 2-3 gün misafir ederken, onlar için çadır kentler oluşturup oraya nakledebilirdik. Ne Van'da ne de Erciş'te böyle bir imkânımız oldu. Eğer bizim Afet Koordinasyon Merkezi ayakta kalmamış olsaydı bizim çalışacak yerimiz bile yoktu. Bundan sonra yapılacak kamu binalarının dayanıklılığı bu açıdan çok önemli." şeklinde konuştu.

Erciş'te devam eden ve TOKİ tarafından yaptırılan deprem kalıcı konutlarının kaba işlerinin nisan ayında bitirilmesinin planlandığını kaydeden Karaloğlu: "TOKİ'nin inşaatlarını en erken bitirme zamanı, ortalama 18-20 aydır. Ama burada özel bir durum var. Ve yüklenici firma yetkilileri de işlerini zamanında bitirmek için büyük bir gayret sarf ediyorlar." dedi.

-"İŞYERİ AĞIR HASARLI OLAN 10 ESNAF BİRLEŞEREK KREDİLERİYLE PASAJ YAPABİLİRLER"

Depremde ağır hasarlı olan işyerlerine verilecek 50 bin TL krediyi toplu olarak kullanmak isteyenlere bu şekilde de verilebileceğini kaydeden Karaloğlu: "10 veya 15 tane işadamı bir araya gelerek ortak bir işyeri veya pasaj yapmak istiyorsa toplanarak ortak kredi kullanıp o işyerini yapabilirler. Ama projeyi de belediyeden onaylatma zorunluluğu var. Mevcut işyeri veya şehir merkezinin herhangi bir yerinde de yapabilir. İstediği yerde yapabilir. Onda bir sorun yok. O krediyi kullanmak için tek şart; işyerinin ağır hasarlı olmasıdır. 50 bin TL'lik kredi; 2 yıl ödemesiz, 10 yıl ödemeli yıllık yüzde 4 faizle geri ödemesi olacak. Bu şekilde kullanılacak kredilerle şehir merkezinde çok katlı işyerleri çok daha kısa sürede ayağa kalkabilir. Bunu Erciş'te kullanmak daha kolay. Çünkü ağır hasarlı işyeri sayımız daha fazla." diye konuştu.

-"ERCİŞLİLER ARTIK VEFASINI GÖSTERMEK İSTİYOR"

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani: "Ercişliler artık vefasını göstermek istiyor. Hem hükümet düzeyinde, hem de sizlerin desteğiyle çok güzel hizmetler yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Ayrıca Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının da hatırı sayılır katkısı oldu. İstikbal Mobilya'nın 4 bin 500 adet yatak ve baza katkısı oldu. LC Waikiki firması da 20 bin adet ürün gönderdi. Buna benzer sivil toplum örgütlerinin de ciddi katkısı olunca heyetimiz, onlara yönelik ziyaretler gerçekleştirecek." dedi.

-ERCİŞLİ İŞADAMLARI 'TEŞEKKÜR' TURUNA ÇIKTI

ERSİAD Başkanı Önder Beyaztaş da: "Deprem sonrası Erciş'te devletimizin ve sizlerin gösterdiği gayret; takdire şayandı. Bizler de bu yapılanlara Erciş halkı olarak 'teşekkür' etmek için sayın kaymakamımızın başkanlığında bir heyet oluşturarak ziyaret turları başlattık. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Çok sayıda işadamımız ve esnafımız da sizleri ziyaret etmek istiyordu. Ancak işlerinin yoğunlukları sebebiyle gelemediler; ancak onların selamlarını getirdik." dedi.

-"BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN 6 SAAT SONRA YANIMIZDA OLMASI TAKDİRE ŞAYAN"

Esnaf ve işadamları adına 'teşekkür' plaketini Vali Karaloğlu'na veren Er-Ma Matbaa İşletmecisi Fikret Dilmaç da yaptığı konuşmada, 23 Ekim'de meydana gelen depremin ardından 6 saat sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erciş'e gelmesinin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:"Kadir şinaslık bir iklimdir. Hakkaten o iklim olmazsa kadir bilir insanlar yetişmez. Deprem süresince başta ilçe kaymakamımız ve Valimiz olmak üzere büyük gayretleri ve destekleri oldu. Mülki idare amirlerini gece-gündüz yanımızda gördük. Başbakanımızın altı saat sonra deprem bölgesine bizzat kendisinin gelmiş olması takdire şayandır.

Türk milleti bu sınavı başarı ile verdi. Ayın 23 'ündeki Türkiye ile 23'ünden sonraki Türkiye çok farklı. Yani o dönemde ülkemiz kaoslar yaşıyordu. Türk halkı 24 Ekim sabahı sanki bir kardeşine bir şeyler yapabilme duygusu ile uyandı. Bizlerde Erciş esnaf ve tüccarı olarak toplandık. Bize bu kadar iyilik yapan insanlar oldu. Bu insalara bir teşekkür babında birşeyler yapmak için yola çıktık. Sizin aracılığınızla da kaymakamızla beraber başbakanımızı ziyaret edip, Ercişliler adına 'teşekkür etmek istiyoruz. Bunun dışında hakikaten ciddi destek veren kurumlar oldu. Bir istikbal gurubu, LC Waikiki gibi. Depremin hemen ardından ilçemize gelerek yaralarımızı sarmaya çalışan başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer belediyeler ve tüm kurum ve kuruluşlara tek tek teşekkür etmek istiyoruz" dedi.

Teşekkür turuna çıkan sivil toplum kuruluşları ve STK'lar ise şunlar; Al-Ba Grup, Endam Mühendislik, Eral Bims Yapı Elemanları Erciş Harita, Erciş FM, Erciş Ekmek Gıda A.Ş., Niyazi Bayramoğlu İnşaat Taahhüt, Ay Grup Yapı, Er-Ma Matbaa, Duayen İnşaat, Nubahar, Çırağan, Endam, Mutlukan İnşaat, Dostlar Emlak, Çağıltı İnşaat, Age Yapı, Alba İnşaat, Vangölü İnşaat.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Güncel Erciş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title