Haberler

Karaman'da Periferik Damar Hastalıkları ve Yara Bakım Merkezi Açıldı

Abone Ol

Karaman Devlet Hastanesinde Periferik Damar Hastalıkları ve Yara Bakım Servisi hizmet vermeye başladı.

Karaman Devlet Hastanesinde Periferik Damar Hastalıkları ve Yara Bakım Servisi hizmet vermeye başladı.

Uzman Hekimleri ve konuyla ilgili ek eğitim almış profesyonel sağlık ekibiyle oluşturulan serviste yara ve kronik yara bakımı konusunda tüm tanı ve tedavi hizmetleri sunuluyor. Vücudun değişik bölgelerinde ortaya çıkan ve zor iyileşen, ya da iyileşmeyen doku bozulmalarının bakımı ve tedavisi yapılabiliyor.

Başhekim Dr. Osman Açıkgöz, yaptığı açıklamada, Yara Bakım Servisinde diyabetik ayaktan, bası ve yatak yaralarına, dolaşım bozukluğuna bağlı yaralardan, varis yaralarına, ameliyat sonrası kapanmayan yaralara kadar çok geniş bir yelpazede sorunun kaynağına yönelik tedavi ve bakım uygulandığını belirtti.

Servisin sorumlusu Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Yaşar Işıklı ise 2035 yılı tahminlerine göre Türkiye'nin, diyabetli nüfus itibarıyla diyabetin dünyada en yüksek olacağı ilk on ülke arasına gireceğini söyledi.

Araştırmaların dünyada her 30 saniyede bir diyabete bağlı ayak kaybedildiğini gösterdiğini ifade eden Işıklı, şöyle devam etti:

"En iyi tedavi bu yaraların oluşmasını engellemektir. Gerekli özen gösterildiği takdirde çok büyük oranla yaralardan kaçınmak mümkündür. Bir kez yara ortaya çıktığındaysa tedavisi çok zorlu ve uzun bir süreçtir. Kronik yara bakımı multidisipliner bir yaklaşım gerektirir. Ülkemizde şeker hastalığının çok yaygın olması sebebiyle diyabetik ayağın sık görülmesi bunun yanı sıra geç ya da güç iyileşen veya hiç iyileşmeyen kronik yaraların sık görülmesi Karaman için Yara Bakım Servisi'nin gerekliliğini doğurmuştur."

Ülkemizde bu tür merkezlerin çok az olduğunu vurgulayan Işıklı, şunları kaydetti:

"Hastanemiz bu merkezlerden biri. Karaman dışında Mersin, Niğde, Nevşehir, Hatay gibi illerden gelen hastalarımız var. Bu yaraların düzenli olarak takip edilmesi lazım. Bu tür bir servis olmadığında hastalar ya pansuman yapılarak gönderilmekte, ya da servisler arasında saatlerce dolanmaktadır. Geç kalındığındaysa kurtarılabilecek bir uzuv kaybedilmektedir. Burada çalışmak, görev yapmak diğer servislerden daha zor. Onun için tüm çalışma arkadaşlarıma ve bize bu imkanı tanıyan hastane yönetimine teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Şeker Hastalığı Osman Açıkgöz Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title