Haberler

Kardeş İsyanı İle Gündeme Gelen 'Yarbay'ı AYM Haklı Bulmuş

Güncelleme:
Abone Ol

Yarbay Alkan'ın askeri mahkemede yargılandığı ve dava sonucunda başvurduğu AYM tarafından hakkında "hak ihlaline uğradığı" hükmü verildiği ortaya çıktı.

Şırnak'ta şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenaze töreni sırasındaki sözleriyle gündeme gelen ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) daha önce "hak ihlali" kararı verdiği ortaya çıktı.

8 ASKER İLE İLGİLİ DAVA

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığı, 18 Kasım 2011 tarihinde Alkan'ın da aralarında bulunduğu 8 asker hakkında "asta müessir fiil" suçundan dava açtı.
Askeri mahkeme 1 Kasım 2013'te Alkan'a "asta müessir
fiil" suçundan 25 gün hapis cezası verdi, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Karar, 13 Ocak 2014'te kesinleşti.

5 BİN TL TAZMİNAT KARARI

AYM'ye başvuran Mehmet Alkan, 2006 yılından 2011 yılına kadar soruşturma dosyasında hiçbir işlem yapılmadığını belirterek adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini ileri sürdü.

AYM, 10 Mart 2015'te Alkan'ın makul sürede yargılanma hakkının ihlal edildiğine ve kendisine 5 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

SÖZLERİ İNCELENİYOR

Bu arada Yarbay Alkan'ın, kardeşinin cenaze töreninde söylediği sözler Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından inceleniyor. Yarbay hakkında disiplin soruşturmasına karar verilmesi halinde bunu Jandarma Genel Komutanlığı yürütecek.

"BİZ KİMSEYE KONUŞMADIK"

Yarbay Alkan'ın babası Hasan Alkan ise yazılı bir açıklama yaparak çıkan haberlerden üzüntü duyduğunu belirtti. Acılı baba, açıklamasında şunları ifade etti:

"Şehit evladımın ve evlatlarımın üzerinden yapılan bazı asılsız ve çirkin haberlerin varlığı beni böyle bir açıklama yapmaya mecbur bırakmıştır. Ben ve ailemce birinci ağızdan herhangi bir basın kuruluşuna demeç ya da röportaj verilmemiştir. Açıklama yapmadığımı ve yapmayacağımı, sadece acımızı yaşadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyorum." (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Mehmet Alkan Hasan Alkan Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (278)

TOLGA:

Yarbay hakkında disiplin soruşturması açılmış. Adam ne dedide bu kadar battı birilerine.

Yanıtla24131
Faruk:

Adam nemi dedi la bunlar hain bee

43
ayşe teyze:

siyasete bulaşmayaydı iyiydi

21
oztoaktli:

hangi adam ne demis de dedikleri birine batmis anlayamadim? konuyu biraz acarmisiniz ?

00
QWERTY:

2011 DE AÇILMIŞ OKUMAYI OĞREN ÖNCE , SÖZLERİ DAHA İNCELENİYORMUS

00
veli:

Herşeyin suçlusu tayyip oldu ülkede.. insanların evine kadar erzak taşısa neden yemek yapıp hazırlamadın diyecekler. Bu halkı sırtında taşısa bir dakika inin sırtım ağrıdı dese duymadığı laf kalmıyor. Tamamda herşeyi tayyipten ve ailesinden bekleyen angutlar sizlerin bu ülkeye ne faydası var?

Yanıtla8765
AA:

SENİN BU ÜLKEYE BİR İNEK KADAR FAYDAN OLMADIĞI YAZINDAN BELLİ. . . . SIĞIR . . . 13 SENEDİR İKTİDAR OLAN , TÜM GÜÇLERİ ELİNDE BULUNDURANDAN DEĞİLDE, YUNAN PARTİSİNDENMİ HESAP SORULACAK. . .

3285
kerim:

AA hesap sormak ona oy verenin işi. Senin gibi oy vermeyip hesap sorma mantığına demokraside pek rastlanmaz. Senin desteğin yok neyin hesabını soracaksın. Oy vermedin ki sonuca etki edeceksin. Barış zamanı savaş, savaş zamanı barış dersiniz. Is yapılırken yapma, yapınca neden yaptınız dersiniz. Bu milletede sizin yaşattığınız zilleti kimse yaşatmadı. Sözde Cumhuriyet adı altında diktatörlük yaptınız ama memleketi beter ettiniz. Kafanıza göre insanları astınız kestiniz. Bu Kürtleri bu hale siz getirdiniz. Şimdi on yılların intikamını oy vermediginiz bu iktidardan sorma kafasında mısınız? Baya sert bir şeyler çekmiş olmalısın AA. Bu ülkeyi onlarca yıl sizin kafanızdaki askerler yönetti sonuç bu. Şimdi sorumlusu ak parti yada sayın Erdoğan mi oldu? Sana inanacak kadar aptal yok merak etme onun destekçileri arasında. Aynı şeyleri 28 şubatta 2007 de e-muhtıra ile yaptınız şimdi bu da farklı bir versiyonu. Yemezler canım çek arabanı.

64
erzurum:

hay yüreğine sağlık birader. . . .

01
TSP:

Neden konu Çarpıtılıyor anlamak mümkün değil. Allah Rahmet Eylesin Şehidimize. Bu insan Meslek olarak Subay olmayı seçmiş, Görevi Yurt Savunması. . Savaş sırasında şehit olmuş. İsyan niye. . Birileri Zorla mı üniformayı giydirip savaşa gönderdi. Ailenin acısını anlıyorum ama bu konuşma olmamalıydı.

Yanıtla9825
Tüm 278 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title