Haberler

Kardeşlik Bağları Antakya’ya Uzandı

Güncelleme:
Abone Ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kardeş Şehirlerine Antakya da Eklendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehirlerine tarihi belediye binasında imzalanan protokolle Antakya da eklendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Antakya Belediye Başkanı Prof. Dr. Lütfü Savaş, kardeşlik protokolünün iki kent arasındaki ilişkileri geliştireceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, protokolün önemine vurgu yaparak, Bursa'nın Balkanlar'dan Anadolu kentlerine kadar birçok şehirle ortak çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Kardeşlik ve dostluk bağlarının geliştirilmesiyle bilgi ve deneyim paylaşımının da sağlanacağını kaydeden Başkan Altepe, "Bursa ile Antakya arasında imzalanan bu protokolün önemi büyüktür. İki kent arasındaki ilişkilerin geliştirilerek karşılıklı bilgi alışverişinin sağlanması, personel gelişimi gibi konularda deneyimlerin aktarılması, projelerin üretilmesi, şehirlerin yaşanabilir hale gelmesi noktasında ortak çalışmalarla kentlerimizin güzelliğini paylaşmış olacağız" dedi.

Antakya'nın 7 bin 500 yıllık bir tarihi olduğunu belirten Başkan Altepe, "Tarihinde 13 medeniyete ev sahipliği yapmış olan Antakya ile kardeşlik konusunda meclis kararı alınmıştı. Bu anlaşmayla Bursa ile Antakya arasında ilişkilerin geliştirilmesi, Antakya'nın sosyal ve kültürel alanda önemli bir merkez olduğunun bilinmesi ve bu özelliğin açığa çıkarılması sağlanacaktır" diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa Kent Müzesi gibi bir müzenin Antakya'da da kurulması için çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Antakya'da çalışmalarımıza daha önce başlamıştık. Bu protokolün Antakya merkezinin hızlı şekilde gelişmesi için güzel çalışmaların başlangıcı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Antakya da Bursa'ya kardeşlik yapacak"

Antakya Belediye Başkanı Prof. Dr. Lütfü Savaş da Bursa'yı Antakya'nın 'ağabeyi' olarak gördüklerini söyledi. Savaş, protokolden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Köklü bir tarihi olan, 3 semavi dinin yıllardır bir arada kardeşçe yaşadığı Antakya, Asi nehri ile dünyaya açılmış, Anadolu'nun ortasında modernliği ve gelişmişliği ile öne çıkan bir şehirdir. Altyapıdan tarihi değerlerin yenilenmesine kadar birçok projede Bursa'nın katkısını göreceğimize inanıyoruz. Bursa'nın bize yapacağı ağabeylik kadar Antakya da Bursa'ya kardeşlik yapacaktır. İlişkilerin geliştirileceği bu kardeşliğin memleketimize güzel kazanımlar sağlayacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

İmzaların kardeşlik için atılmasının ardından Başkan Altepe, Başkan Savaş'a çini plaket ve Bursa'ya özgü hediyeler verdi. İmza töreninde Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın ile Antakya Belediyesi Başkanlık Danışmanı Yusuf Çalgın ve E-kent Müşteri İlişkileri Koordinatörü Mehmet Tazeoğlu da hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title