Haberler

Karnelerini, Hasta Yataklarında Aldılar

Abone Ol

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatmakta olan öğrenciler karne heyecanını hastanede yaşadılar.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatmakta olan öğrenciler karne heyecanını hastanede yaşadılar.

Samsun'da rahatsızlıkları nedeniyle çeşitli bölgelerden gelip OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatmakta olan öğrenciler Şehit Onbaşı Yücel Ünsal İlk ve Ortaokulu Hastane Sınıfı'nda eğitim ve öğretimlerini başarılı bir şekilde tamamladılar. Sabah aileleriyle birlikte okula giden çocuklar öğretmenlerinden karnelerini alırken, bazı çocuklarsa bu mutluluğu hastanede yaşadı. Aileler çocuklarının mutluluğuna ortak olurken, minikler kollarında serumlarla karnelerini aldı. İkinci yarıyıl döneminde hastane ortamında uzun süre yatan ve eğitimini hastane sınıfında sürdüren 28 öğrencinin okullarına notları gönderildi. Ders yılı sonu itibariyle hastane de yatmakta olan 30 öğrenciye karne günü anısına onur belgesi verildi. Şehit Onbaşı Yücel Ünsal İlk ve Ortaokulu Hastane Sınıfı Öğretmeni Uzman Necati Er, hastane sınıfının ilk ve ortaokul düzeyinde eğitim vermekte olduğunu, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı içerisinde 900 öğrenciye ders çalışması yapıldığını söyledi.

Şehit Onbaşı Yücel Ünsal İlk ve Ortaokulu Hastane Sınıfı Öğretmeni Uzman Necati Er, "Hastanemizde tedavi gören çocuklar okullarında karnelerini alamadı ama biz onların bu heyecanı yaşamalarını sağladık. O yüzden öğrencilerimiz bu seferlik okullarında değil de hastanede karne aldı. Öğrencilerimizin bu karne gününde hastane ortamında onlara en iyi şekilde eğitimlerini vererek eğitimlerinden geri kalmamalarını sağladık. Hepsine geçmiş olsun diyerek, acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Hastanede 1 aydan buyana lösemi hastalığı sebebiyle tedavi altına alınan 10 yaşındaki Sevde Nur Gülçiçek, karne almanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, kendilerine eğitim veren öğretmenlerine teşekkür etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title