Haberler

Kars'ta İlk Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı

Abone Ol

Kars'ta, Avrasya Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi önderliğinde ilk kez açık kalp ameliyatı yapıldı.

Kars'ta, Avrasya Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi önderliğinde ilk kez açık kalp ameliyatı yapıldı.

Avrasya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Akıncı Başkanlığında Anestezi Uzmanı Meral Özer ekip arkadaşlarıyla Kars Kafkas Üniversitesi, Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde ilk kez açık kalp ameliyatı yapıldı. Karslılar, daha önceleri ameliyat için Erzurum'a giderken ilk kez yapılan açık kalp ameliyatının ardından bu sıkıntıdan kurtuldu.

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde geçen hafta yapılan ameliyatla 70 yaşındaki Sabri Güven, sağlığına kavuştu. Daha önceleri tedavi için Erzurum'a gitmek zorunda kaldığını belirten Sabri Güven, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Sabri Güven ve yakınları doktorlara teşekkür etti.

Kars'ta ve bölgeye yakın illerde de hasta sayısını çoğaltarak sağlık alanında en iyi modern ünitelerle hizmet vereceklerini aktaran operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Esat Akıncı, Avrasya hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi ekibiyle birlikte Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi ameliyatında görev alan tüm ekip arkadaşlarımın çalışmasıyla açık kalp ameliyatı başarılı geçtiğini söyledi. Kentte ilk kez by-pass ameliyatının yapıldığına anlatan Prof. Dr. Esat Akıncı, "Bu bölge coğrafi olarak iklim koşulları olarak hastaların bir yerden bir yere naklinin çok zor olduğu bölgelerdir çetin geçen kış şartlarında özellikle buradaki hastalara lokal olarak ve yerinde hizmet vermek çok önemlidir. Hasta kalp krizi geçirdiği zaman bir kış günü Erzurum'a gitmesi 6 saatini alıyor. Hastalar çoğunlukla yolda kalıyor ve maalesef ki. Bu şartlarda her ev de Erzurum yolunda hayatını kaybeden birisi vardır.

Bu yüzden problemi olan hastalara burada acil bir şekilde hizmet verebilmek buranın insanının direk olarak yaşamını kurtarmanıza sebep oluyor. Buradaki hizmet, buradaki ameliyat batıda yapılan bir ameliyattan çok daha önemlidir" dedi.

Kars'ta yapılan ilk açık kalp ameliyatı hakkında da bilgi veren Avrasya hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Akıncı, "İlk hastamız Sabri Güven'in tıkalı olan 3 damarı değiştirildi. Her şey yolunda korkulacak bir şey yok. Hastamız tedaviye olumlu cevap verdi ve kısa bir gözetim süresinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Bundan sonra Kars ve yakın bölgelerdeki hastalarımıza kalp sağlığında en iyi hizmeti ekibimle birlikte Erzurum'a gitme ihtiyacı olmadan en donanımlı ünitelerde tedavi hizmetini sunuyoruz" diye konuştu. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Esat Akıncı Erzurum Avrasya Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title