Haberler

Kartepeli Ailelere ve Öğrencilere Seminer

Abone Ol

Kartepe Belediyesi düzenlediği eğitici seminerlerle aileleri ve öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor.

Yıldız Entegre Ticaret Meslek Lisesi işbirliğiyle düzenlenen söyleşi ve seminerlerde Fatih Üniversitesi öğretim üyesi Efkan Yeşildağ, iki oturum halinde aileler ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere etkili ders çalışma teknikleri ve motivasyon konusunda, ailelere de mutlu bir çocuk için nasıl bir aile konusunda aydınlatıcı bilgiler verildi.

Kartepe Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında akademisyenleri ilçe halkı ile buluşturmaya devam ediyor. Sağlıklı toplumların gelişmesinde ailenin önemini bilen Kartepe Belediyesi, Yıldız Entegre Ticaret Meslek Lisesi işbirliğiyle Psikolog Yazar Efkan Yeşildağ'ı ailelerle ve öğrencilerle buluşturdu. Gündüz bölümünde okulun konferans salonunda öğrencilere seslenen Yeşildağ, "Etkili ders çalışma teknikleri ve motivasyon" konusunda söyleşide bulundu. Akşam bölümünde ise Suadiye Kültür Merkezi'nde ailelere yönelik "Mutlu bir çocuk için nasıl bir aile" konulu seminere ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, yardımcısı Mehmet Filiz, Yıldız Entegre Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Yılmaz Yiğit'in birlikte takip ettiği etkinlikte Efkan Yeşildağ, öğrencilerin başarılı olabilmeleri için öncelikle çok çalışma değil hedefiyle değil etkili çalışma ile gerçekleşeceğine dikkat çekti. Etkili çalışmanın 5 formülünü ise; dinlenme, beslenme, egzersiz, eğlenme ve çalışma olarak gösteren Yeşildağ ailelere de anne baba olarak çocuklara karşı iyi bir model olmaları gerektiğini ifade etti. Aile ve toplum huzuru için komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi gerekliliğine dikkat çeken Yeşildağ, "Bu sosyal bilinçle hareket eden başkanımıza da bu sorumluluğu üstlenerek böylesi etkinliklere ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederim" dedi.

Etkili ve akıcı sunumu ile ilçe halkına faydalı bilgiler aktaran Yeşildağ'a teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da,"Bizlerin en büyük mirası iyi yetişmiş çocuklardır. Çocuk ve aile gelişimine eski bir eğitimci olarak büyük önem veriyoruz. Çocuğun hayatında da en önemli insan anne en etkili insan baba olduğu için ebeveynleri akademisyenlerle buluşturarak bu tür sosyal içerikli eğitici seminerlere önümüzdeki süreçte devam edeceğiz. Bu seminer ve söyleşilerde ilçe halkımızla buluşmak dileğiyle" dedi. Başkan Karabalık, konuşması sonunda Yeşildağ'a bir Kartepe tablosu hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title