Haberler

Karun Davasında 5. Duruşma Yarın Yapılacak

Abone Ol

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde Sergilenen Karun Hazinesi'nin En Değerli Parçası Olarak Kabul Edilen Som Altından Kanatlı Denizatı Broşu'nun Sahtesiyle Değiştirilmesiyle İlgili Davada 5. Duruşma, Yarın Yapılacak.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazinesi'nin en değerli parçası olarak kabul edilen som altından Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesiyle ilgili davada 5. duruşma, yarın yapılacak.

Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Uşak Arkeoloji Müzesi eski Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, Suat Yenmez, Mehmet Polat ve Fehmi İşler tutuklu olarak yargılanırken, tutuksuz olarak yargılanan sanıklar Uğuz Sağlan, Halil Eker, Ahmet Düzyer ve Fuat Ergün de mevcutlu olarak hazır bulunacak.

21 Şubat'ta görülen davanın 4. duruşmasında sanıklar üzerlerine atfedilen suçlamaları reddederek, tutuklu bulunanlar tahliyesini, tutuksuz yargılananlar ise beraatlarını talep etmişti. Mahkeme heyeti ise duruşma sonunda tutuklu sanıklar Kazım Aknıyıkoğlu, Fehmi İşler, Suat Yenmez ve Mehmet Polat'ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, davayla ilgili 5. duruşmayı 18 Nisan 2007 tarihine ertelemişti. Sanıklar 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet, zimmete iştirak suçlarından 25 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

(KY-YK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title