Haberler

Hamas görüntüleri yayınladı! Esirler ölmeden önce Netanyahu'ya böyle yalvarmış

Güncelleme:
Abone Ol

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde cesetlerine ulaşılan İsrailli esirlerin ölmeden önceki görüntülerini yayınladı. Esirler, İsrail hükümetini başarısızlıkla suçlayarak, canlı olarak serbest kalmak için yapılan her girişimin başarısız olduğunu belirtti. Görüntülerde İsrailli bir esirin, "Lütfen bizi ihmal etmeyin ve bombardımanı durdurun" dediği görüldü.

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde cesetlerine ulaşılan İsrailli esirlere ait yeni görüntüler yayınladı. İsrail bombardımanında ölmemek için 10 kez farklı yere transfer edildiklerini belirten esirlerin, "Bizim canlı olarak serbest kalmamız için yapılan her girişimde başarısızlığa devam ediyorsunuz. Lütfen bizi ihmal etmeyin ve bombardımanı durdurun" dediği görüldü.

Hamas görüntüleri yayınladı! Esirler ölmeden önce Netanyahu'ya böyle yalvarmış

"ANLAŞMA YAPMAMAK İÇİN BİZİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ"

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 334 gündür devam ederken, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 1 Eylül'de Gazze Şeridi'nde cesetlerine ulaşılan İsrailli esirler Alexander Lobanov ve Carmel Gat'ın ölmeden önceki görüntülerini yayınladı. Görüntülerde konuşan Lobanov, Reim bölgesinden 7 Ekim'de kaçırıldığını belirterek, zor şartlar altında olduklarını ve su, elektrik, yiyecek ve temizlik malzemeleri gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakıldıklarını aktardı. Lobanov, korktuklarını ve Kassam Tugayları tarafından İsrail bombardımanlarında ölmemek için 10 kez farklı yerlere transfer edildiğini ifade etti. Netanyahu hükümetinin 7 Ekim'de başarısız olduğunu ve ihmal edildiklerini aktaran Lobanov, "Şimdi de bizim canlı olarak serbest kalmamız için yapılan her girişimde de başarısızlığa devam ediyorsunuz. Anlaşma yapmamak için bizi öldürmeye çalışıyorsunuz" dedi. Geride hamile eşini, 2 yaşındaki oğlunu ve hasta anne babasını bıraktığını aktaran Lobanov, Netanyahu yönetimine karşı İsrail halkına sokaklara çıkması çağrısında bulundu.

"SALDIRILAR NEDENİYLE BURADAN CANLI ÇIKIP ÇIKMAYACAĞIMI BİLMİYORUM"

Diğer İsrailli esir Gat ise İsrail ordusunun saldırılarının sürekli devam ettiğini belirterek, "Saldırılar nedeniyle buradan canlı çıkıp çıkamayacağımı bilmiyorum" ifadelerini kullandı. Netanyahu hükümetine seslenen Gat, "Lütfen bizi ihmal etmeyin ve bombardımanı durdurun, bizim eve dönmemizi sağlayın" dedi. İsrail halkına eve geri getirilmeleri için protestolara devam etmeleri çağrısında bulunan Gat, "Kimsenin müzakere kapısını kapatmasına izin vermeyin" dedi. Hamas, söz konusu esirlerin İsrail saldırısında öldüğünü açıklamış, İsrail ise esirlerin Hamas'ın tarafından öldürüldüğünü iddia etmişti.

Hamas görüntüleri yayınladı! Esirler ölmeden önce Netanyahu'ya böyle yalvarmış

NETANYAHU: PHİLADELPHİ KORİDORU'NDAN ÇEKİLMEYECEĞİZ

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Philadelphi Koridoru'ndan ayrılmayacaklarını bir kez daha yineledi. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Netanyahu koridordan ayrılmaları halinde Hamas'ın sadece silah kaçakçılığı yapmasını değil, İsrailli esirleri yurt dışına kaçırmasını da engellemenin imkansız olacağını savunarak esirleri serbest bırakmaları için Hamas'a baskı yapacak bir şeye ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Gazze'nin silahtan arındırılması gerektiğini, bunun da ancak Philadelphi Koridoru'nun İsrail kontrolü altında kalması ve Hamas'a mühimmat ve silah tedarik hattı bulunmaması halinde mümkün olacağını ileri süren Netanyahu, esirlerin iadesi için zaten (Kasım 2023'te) bir anlaşmaya vardıklarını ve kendisinin geri kalan esirleri geri getirmeye kararlı olduğunu ifade etti.

DAHA SONRA ÇEKİLME İDDİASI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a İsrail'in bir aşamada Philadelphi Koridoru'ndan çekileceği yönünde söz verip vermediği sorusunu ise Netanyahu, şöyle yanıtladı: Koridor boyunca asker sayısını azaltma konusunda anlaştık ve orada tam bir tümene ihtiyacımız yok. Kalıcı bir ateşkes için görüşmelere başlama konusunda anlaştık ve şartlarımız Philadelphi Koridoru'nun aşılmaz hale geldiği bir durumu da içermelidir. Birinin orada olması gerekiyor, kim olduğu umurumda değil. Bize kağıt üzerinde ya da sözlü olarak değil, her gün, her hafta sahada, (daha önce) olanların tekrarını önleyebileceğini gösterecek birini getirin, biz de bunu değerlendirmeye açığız.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel İsrail Dünya Gazze Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

Cennet Karabulut:

yazık esirlere üzüldüm hiç Bi suçları günahları yokken pisi pisine ac gözlü liderlerin kurbanı oldular

Yanıtla154103
Alpingo Bey:

Hz Muhammet esirlere böyle mi davranıyordu ,

Yanıtla15121
Ebu Huzeyfe:

20 bin çocuk öldüren taraf konuştu dağılın

00
Ahmet AKGÜL:

israil kendi insanlarını öldürüyor aynı zamanda.

Yanıtla358
Ömer Yüksek:

Yahudilerin kendi insanlarını öldürmesi yeni bir şey değil ki. Almanya'da Hitler'i başa getiren ABD li zengin yahudi lobisi olmuştur. Bu lobinin Hitler'den isteği Yahudileri zorla da olsa Avrupa'dan Filistin'e doğru itmesi oldu. Ama Hitler işi kökünden halletti..

02
Murat Kuş:

İnsan öldüren natenyahu kendi insanı kendisinden merhamet bekliyor

Yanıtla330
Selim Adanalı:

netenyahu kaybedeceksin

Yanıtla03
saftirikasit:

esirlerin ölümü israilin her türlü işine yarıyor filistinin değil israil için esirler ölürse iki üç gün yası tutulur unutulur ama hayattayken ayak bağı oluyor bu yüzden esirleri gözden çıkarıyorlar

Yanıtla02
Kara Maske:

Umarım soyunuz kurur

Yanıtla02
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title