Haberler

KAÜ'den, Rzayev'e Fahri Doktora

Güncelleme:
Abone Ol

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev'e fahri doktora verdi.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev'e fahri doktora ünvanı takdim etti.

KAÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'ndaki törene, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Yücel Yücel, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolos Yardımcısı Fariz Caferov, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Özcan, törende yaptığı konuşmada, KAÜ senatosunun Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı olarak özverili, dirayetli, azimli çalışmalarıyla Azerbaycan'ın saygın bir ismi olan Anar Rzayev'e, minnet ve şükran göstergesi olarak fahri doktora ünvanı vermeyi uygun gördüğünü söyledi.

Rzayev'in birikimi ve yetkinliğiyle Türk edebiyatına önemli katkılar sunduğunu belirten Özcan, "Rzayev, çalışmalarıyla elde ettiği başarıların onurlandırılmasının yanında, hem Azerbaycan'ın hem bizim hem de dünya milletlerinin belleklerinde çok saygın bir yer edinmiştir. Üniversitemizden bir parça sayarak sunduğumuz fahri doktora payesi ile bundan böyle üniversitemizin bir mensubu olmuşlardır" diye konuştu.

Rzayev ise bugüne kadar birçok ödül aldığını fakat Kafkas Üniversitesinden aldığı bu diplomanın Kars ile ailevi bağı olduğu için özel bir önem taşıdığını anımsatarak, Türkiye ve Türk halkına, desteğinden, kardeşliğinden dolayı teşekkür etti.

Program sonunda KAÜ Rektörü Prof. Dr. Özcan, Rzayev'e fahri doktora diploması ve plaket takdim etti. - Kars

Kaynak: AA / Güncel

Anar Rzayev Azerbaycan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title