Haberler

Kayaköy'ün Adı Referanduma Sunulacak

Güncelleme:
Abone Ol

Yılda yaklaşık 70 bin turistin ziyaret ettiği Muğla sınırları içerisinde yer alan Kayaköy'ün adının 'Kayı' olarak değiştirilmesi için referandum kararı alındı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Rum köyü olarak anılan ve yılda yaklaşık 70 bin turistin ziyaret ettiği Kayaköy'ün adının 'Kayı' olarak değiştirilmesi için referandum kararı alındı.

Fethiye Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısı için Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı başkanlığında toplandı. Meclis, Yörük Türkmen araştırmacısı ve sosyal bilimler öğretmeni Eren Fehmi Eroğlu'nun, Kayaköy adının 'Kayı' olarak değiştirilmesini öngören dilekçesini görüştü. İmar ve Diğer İşler Komisyonu tarafından incelenen ve referandum yapılması önerilen dilekçe, mecliste yeniden ele alındı.

'TURİZM AÇISINDAN OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞURABİLİR'

CHP'li meclis üyesi Zafer Doğan, Kayaköy'ün tüm dünyada bilinen bir ad olduğunu belirterek, ad değişikliğinin turizm açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Konuşmaların ardından oylamaya sunulan referandum kararı Fethiye Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre daha sonra belirlenecek bir tarihte Kayaköy'ün adının 'Kayı' olarak değiştirilmesi için 500 nüfuslu Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde referandum yapılacak.

'KAYI' ADINI ARAŞTIRMACILAR ORTAYA ATTI

Geçen günlerde Yörük Türkmen araştırmacısı ve sosyal bilimler öğretmeni Eren Fehmi Eroğlu, Genel Türk Tarihi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Gökçe ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Rum köyü olarak bilinen Kayaköy'ün Osmanlı arşivlerinde 'Kayı' adında Türk köyü olduğu iddiasını ortaya attı. Köyün çevresindeki ev ve cami kalıntılarıyla mezar taşlarında 'Kayı' damgasına rastladıklarını belirten araştırmacılar, bölgede Rumlardan önce Türklerin yaşadığını öne sürdü. Kayaköy'ün adının 'Kayı' olarak değiştirilmesi için geçen Şubat ayında başlatılan imza kampanyasında ise yaklaşık 5 bin imza toplandı.

70 BİN TURİST ZİYARET EDİYOR

1923 yılındaki mübadeleyle Rumların Yunanistan'a göç etmesinin ardından boşalan Kayaköy Mahallesi'ndeki tarihi taş evler 92 yıldır hayalet kent görünümünde duruyor. Rumların göç etmesinden sonra tarihi evlerin bulunduğu alanın dışında yeni yerleşim alanları oluşurken, burada yaklaşık 500 kişi halen yaşamını sürdürüyor. Kayaköy'ü yılda yaklaşık 70 bin turist ziyaret ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Behçet Saatcı Fethiye Kayaköy Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (26)

türkoğlu:

allah belanı versin akepe

Yanıtla1515
M.Y:

A K P KADAR BAŞINA TAŞ DÜŞSÜN

55
M.Y. molozuna cevap:

M. Y. konuşma koyun . . koyunların bedduası kabul olmaz rezil hain

00
Selim Saka:

Bence gayet güzel isim.

Yanıtla48
beşgaza:

BENİN KÖYÜMdür ihtiyarlar anlatırdı çocukluklarını. . . rumlar o zaman rumca dermiş fethiyeli çocuklara bişiler. . . sonradan öğrenmişki bizimkiler yakında sizi kıtır kıtır kesecez derlermiş. . . ama kendileri basıp gitmişler

Yanıtla38
ERA:

aDTP İLE ÜLKENİN ADININ DEĞİŞMESİ KONUSUNDADA ANLAŞTILAR. . . . YENİ ADIMIZ TÜKÜRDİYE

Yanıtla56
freedom_58:

saçmalamışsın.

15
arif:

MÜSLÜMANLAR KİLİSELERİ camiye çeviriken sorun yok. . yer adlarını türkçe yaparken sorun yok. . yahudiler ''ÖZ ANAYURTLARINA'' gelip atalarından kalma yahuda topraklarını alınca sorun oluyor.

Yanıtla92
tarifm@m.m:

Sen herhalde yahudisin sende git israile tamam

24
ne adamlar var yaaaw zekaya bak:

yer sahabı yurt sahabı hani bunun ilk sahabı. . . demişler. . . savaşlar zamanında millet toprak allırdı o dönem bitti. . . yahudiler insanları birbirine düşürerek insanların topraklarını çalıyor. . . atalarından miras mı kalmış tapusuyla

02
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title