Haberler

Kayseri'de Havadaki 'Paramotor' Aslında Helyum Balonu Çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

Kayseri'nin Develi ilçesinde, mahalle sakinlerinin paramotor zannederek ihbarda bulunduğu havadaki cisim, çizgi film karakteri şeklinde bir helyum balonu olarak ortaya çıktı. Olay, Kale Mahallesi'nde meydana gelirken, jandarma ekipleri balaonu bulmak için geniş çaplı araştırma yaptı. İhbar, geçmişte aynı bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle dikkat çekmişti. Balon, ekipler tarafından sabah saatlerinde bulundu.

KAYSERİ'nin Develi ilçesinde, mahallelinin paramotor zannederek ihbarda bulunduğu havadaki cisim, çizgi film karakterli helyum balonu çıktı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Develi ilçesi Kale Mahallesi'nde meydana geldi. Havada uçan bir cismi telefonuyla kaydeden kişi, paramotor olduğunu zannederek, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin gece saatlerine kadar bölgede yaptığı araştırmada cismin, helyum gazı ile doldurulan çizgi film karakterli balon olduğu tespit edildi.

Kale Mahallesi Muhtarı Arif Yavuz, "Saat 17.00 sıralarında bir cisim görüldü. Köyde gören arkadaşlar paramotor dedi. Daha sonra kamera kayıtları alındı. Sonrasında paramotor olmadığı anlaşıldı. Telefondaki görüntülerde pembe renkte bir balon olduğu görüldü. Devletimiz hemen geldi. Şu anda hiçbir sıkıntı yok. Tepeden alçak şekilde süzüldüğü görüldü. Köyün çıkışına doğru gitti. Özel harekatımız balonu titizlikle arıyor" dedi. Diğer yandan ekiplerin sabah saatlerinde çizgi film karakterli balonu bulduğu öğrenildi.

İlçede geçen yıl bölgeye yakın bir yere paramotor ile iniş yapan PKK'lı 2 terörist, veteriner hekim Mikail Bozlağan'ı (24) şehit edip aracını gasp ettikten sonra Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bombalı saldırıda bulunmuştu. Yaşanan bu olay nedeniyle havada cisim gören vatandaşın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne paramotor olma ihtimaline karşı ihbarda bulunduğu bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Güvenlik Jandarma Kayseri Olaylar Develi Güncel Terör Olaylar Güvenlik Yerel Haberler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title