Haberler

Kayseri Yelken Yarışları Sona Erdi

Abone Ol

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kocasinan Kaymakamlığı'nın Katkıları, Kayseri Yelken ve Su Sporları Kulübü'nün Organizasyonu ile Düzenlenen "Kayseri 2. Yelken Yarışları" Yamula Baraj Gölü Kuşçu Mevkiinde Sona Erdi.

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kocasinan Kaymakamlığı'nın katkıları, Kayseri Yelken ve Su Sporları Kulübü'nün organizasyonu ile düzenlenen "Kayseri 2. Yelken Yarışları" Yamula Baraj Gölü Kuşçu mevkiinde sona erdi.

Adana, Mersin ve İskenderun'dan 30'a yakın sporcunun katıldığı yarışlar sonunda optimist kızlar klasmanında Adana'dan Beste Girman, optimist genel klasmanda Mersin'den Şafak Çatıkkaş, laser 4.7 klasmanında Adana'dan Caner Küçükcicibıyık ve laser radial klasmanında Adana bölgesinden Emre Tunç birinciliği elde etti. Yarışmada derece alanlara ödülleri verildi.

Kayseri Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Zekayi Ergan, 2.'si yapılan yelken yarışlarının çok başarılı şekilde tamamlandığını kaydederek, 28 üyenin yer aldığı kulüplerinde yelken ve su sporlarının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini bu amaçla da yaz kampları düzenleyip Kayseri'de yelkenci yetiştirmek istediklerini söyledi.

"KUŞÇU, YAKIN GELECEKTE SAHİL BELDESİ OLACAK"

Yelken yarışlarının bölgenin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını açıklayan Kuşçu Belde Başkanı Ahmet Yeşilırmak, eski yerleşim yerlerinin baraj sularının altında kalmasından dolayı yeni bir yerleşim yeri kurma çabasında olduklarını, yeni imar planlarıyla burasının tamamıyla bir sahil beldesi statüsünde hazırlandığını belirtti. Yeşilırmak, beldenin 10 yıl içerisinde tam rayına oturmuş bir sahil beldesi olacağını kaydederek, "Beldemiz; plajıyla, parklarıyla, lokantalarıyla, tekneleriyle, yerleşim

yerleriyle kısacası her şeyiyle muazzam bir turizm beldesi görünümüne kavuşacak. 10 yıl sonra, bugün 600 olan nüfusumuzun da 10 binleri aşacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

Arsa fiyatlarının her geçen gün artış gösterdiğini ifade eden Yeşilırmak, artışın daha da yükseleceğini belirterek, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl sonunda 160 bin metrekarelik bir alan, park alanı şeklinde düzenleniyor. Adatepe mevkiinde ise yaklaşık 4 milyon metrekarelik alanı eylül ayı içerisinde ağaçlandırmayı planlıyoruz" dedi.

(MÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title