Haberler

Kayserililer Mantı Festivali'nde Buluştu

Abone Ol

Kayserililer, Esenler'de düzenlenen "Mantı Festivali"nde buluştu.

Kayserililer, Esenler'de düzenlenen "Mantı Festivali"nde buluştu. Tüm Kayserililer Derneği'nin (TÜMKAYDER) düzenlediği festivale Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

Esenler'de TÜMKAYDER tarafından organize edilen mantı festivali; siyaset, spor camiası ve Kayserililerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen festivale; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız başta olmak üzere, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Kayserispor Asbaşkanı Mustafa Adsız, Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, spor camiasından Serdal Adalı, Rıza Çalımbay, Ali Gültiken, İbrahim Üzülmez ile Kayserili işadamları, 28 dernek başkanı ve binlerce Kayserili katıldı.

Festivalde hemşehrilerine seslenen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, Kayseri'de gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. Kentte altyapı, gecekondu, trafik gibi sorunların olmadığını aktaran Özhaseki, şehrin vizyonuna yakışan büyük projelere ağırlık verdiklerini kaydetti. Özhaseki, Erciyes Kayak Projesi'nin 300 milyon euroluk büyük bir proje olduğunu belirtirken, Kayseri'ye yabancı dilde eğitim verecek bir üniversite kazandırma çabasında olduklarını söyledi.

TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan ise, yaptığı konuşmada, Kayserililerin bundan sonra meydanlarda olacağını belirterek, "Kayserililer her alanda vardı. Hemşehrilerimiz böyle büyük organizasyonların talebi içerisindeydi. Bizde İstanbul'daki bütün Kayserilileri bir araya getirmek için böyle bir organizasyon yaptık. Tavanla tabanı birleştirmek için köprü olmak istiyoruz. Artık Kayserililer meydanlara indi. Bundan sonra meydanlarda olacağız" dedi.

Festivalde daha sonra katılımcılara mantı ikram edildi. Kayserili sanatçı Ali Rıza Binboğa ve Seçil Yavuz'un konser verdiği festivalde, Mehteran Takımı da katılımcıları coşturdu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Taner Yıldız İstanbul Politika Esenler Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title