Haberler

Kazada Ölenler Defnedildi

Güncelleme:
Abone Ol

Çamlıca 3 Sulama Barajına bindikleri midibüsün düşmesi sonucunda ölen 8 kişiden 6'sı için Nevşehir'de tören düzenlendi.

Kayseri'nin Yahyalı İlçesi yakınlarındaki Çamlıca 3 Sulama Barajına bindikleri midibüsün düşmesi sonucunda ölen öğretmen ve yakını 8 kişiden 6'sı için Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'nde tören düzenlendi.

Gülşehir Belediyesi Taziye Evi'nde düzenlenen tören, Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Törende konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, acılarının büyük olduğunu, kazada ölen eğitimciler ile yakınlarına Allah'dan rahmet, kalan yakınları ve sevenlerine başsağlığı diledi. Büyükfırat, kaza nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da kendilerine taziye mesajı gönderdiğini, kazadan büyük bir üzüntü duyduğunu söylediğini ifade etti. Vali Abdurrahman Savaş da, kazada ölen eğitimciler ile yakınlarının acılarını yüreklerinde hissettiklerini dile getirdi.

Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu öğrencisi Kübra Nur Küçük, öğretmenlerine duydukları sevgiyi dile getiren konuşma yaptı. Kazada ölen Sevil-Erdoğan Öz İlkokulu Müdürü Vedat Ali Gür'ün çocukları Emirhan ve Gökçe'nin birbirlerine sarılarak güçlükle ayakta durdukları görüldü. Cenaze törenine katılan öğretmenlerin arkadaşları ve yakınları da taziye evinde arkadaşlarının tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü

Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Emniyet Müdür Mehmet Yüksel, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ile kazada ölen yakınları, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda kişinin katıldığı tören sonunda, İl Müftüsü Yakup Öztürk, dua etti. Daha sonra Gülşehir Kurşunlu Camii'ne getirilen kazada ölen 6 kişi için cenaze namazı kılındı.

Kazada ölen Sevim Erdoğan Öz İlkokulu Müdürü Vedat Ali Gür Nevşehir'in Kozaklı İlçesi'nde, Handan Aydın Gülşehir'e bağlı Abuşağı Beldesi'nde, Sedat Selvi Gülşehir'e bağlı Karacaşar Beldesi'nde, Sümeyra Bozkurt, oğlu Eren Bozkurt ve annesi Serpil Yücetürk de Gülşehir İlçe Mezarlığı'nda defnedildi.

Kazada ölen Münife Koçak ve oğlu Selim Koçak'in cenazeleri ise dün Kayseri'den Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'nde defnedilmek için gönderilmişti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü fırsat bilerek günü birlik olarak Kayseri Kapuzbaşı Şelalesi'nde piknik yapmak için Gülşehir'in Karacaşar Beldesi'ne ait midibüsle yola çıkan Karacaşar İlkokulu ile Gülşehir Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu'nda görev yapan öğretmen ve yakınları ile çalışanlarının yakınlarını taşıyan midibüs, Kayseri'nin Yahyalı ilçesi yakınlarındaki Çamlıca-3 sulama barajına düşmüş ve 8 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı.

Gülşehir İlçesi'ndeki Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu öğretmenlerinin Yahyalı yakınlarında geçirdikleri kazada ölmesi, ilçede üzüntüye neden oldu.

Gelen az sayıda öğrenci sınıflarına geçerek sessiz ve üzgün biçimde sıralarına oturdu. Kazada ölen Sevim- Erdoğan Öz İlkokulu Müdürü Vedat Ali Gür'ün makam odasının kapısına Türk Bayrağı ve önceki günlerde öğrencileriyle birlikte katıldığı bir okul gezisindeki fotoğrafı asıldı. Ölen Özel Eğitim Öğretmeni Sümeyra Bozkurt'un sınıfında ise hüzünlü hava hakimdi. Bozkurt'un, geçen 30 Nisan Salı günü girdiği son dersi anlatırken tahtaya yazdığı cümleleri kimse silmedi.

Sınıf öğretmenlerinden Hüseyin Erdoğan, kazada ölen okul müdürü Vedat Ali Gür'ün Avrupa Birliği projelerine önem verdiğini ve çok sayıda projeyi onaylatmayı başardığını belirterek, "Bu kapsamda öğrencilerle birlikte Avrupa ülkelerine gitti. Sürekli proje üreten bir arkadaşımızdı. Ne yazık ki, kaybettik. Üzgünüz" dedi.

Okul müdürü Vedat Ali Gür'ün, 15 gün önce, okul projesi için öğrencilerle birlikte, İtalya'ya gittiği ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Gülşehir Çamlıca Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title