Kazar: "Sahte Siteler Oyun Sektörünü Hedef Alıyor"
İnternet kullanımı bazı olumsuz ve mağduriyetler yaşatacak olayları beraberinde getiriyor.
İnternet kullanımı bazı olumsuz ve mağduriyetler yaşatacak olayları beraberinde getiriyor. İnternet kullanıcıları her geçen gün yeni bir hileyle, yeni bir sahtekarlık olayı ile baş başa kalıyor.
Global Online Oyun Yayıncısı NTT Game'nin yaptığı açıklamaya göre, internet kullanıcılarını dolandırmak için sürekli farklı yöntemler geliştiren kötü niyetli hackerların yeni tuzağı sahte siteler oldu.
Türkiye'de 10. yılını geride bırakan ve 20 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan Knight Online oyununun yayıncı kuruluşu NTT Game firmasının yaptığı açıklamaya göre, kötü niyetli hackerlar pazar değeri 300 Milyon Doları aşan oyun sektörünü hedef alıyor. Oluşturdukları sahte sitelerle kullanıcıların hesap bilgilerini ele geçiren hackerlar, oyuncular arasında endişeye yol açıyor. Bugün Türkiye'nin önde gelen bankaların adıyla bile sahte siteler oluşturabilen bilgisayar korsanları, müşterilerin kredi kartı borçlarını öğrenebileceklerini belirten sahte sitelerle onların hesap bilgilerini ele geçirebiliyor.
Türkiye'de 10. yılını geride bırakan ve kullanıcı sayısı 20 milyonu aşan Knight Online'ın Türkiye ve Avrupa Operasyon Müdürü Serhan Kazar, online oyunseverlerin yıllarca emek verip para harcadıkları hesaplarının ve oyun içinde değerli olan eşyalarının çalınmasına sebep olan sahte sitelere dikkat çekti. Sahte sitelerin sadece Knight Online için değil, popüler olmuş ve hesap hırsızlarına menfaat sağlayacak bütün online oyunlar için bir tehdit olduğunu anlatan Kazar, şöyle konuştu: "Hangi yaş türünden, hangi oyundan olursa olsun insanlar bu tuzaklara düşebiliyor. NTT Game olarak 2.5 yıl önce Knight Online'ın yayın haklarını aldığımızdan beri, oyuncuların mağduriyetlerini gidermeye ciddi bir kaynak ve zaman ayırdık. Onların beklentilerini ilk ağızdan dinlemek ve tanışmak için düzenlediğimiz, Türkiye'nin dört bir yanından binlerce oyunseveri buluşturan Klan Turnuvaları, yaklaşık maaliyeti 100 bin doları bulan ve bankalarında kullandığı önemli bir güvenlik sistemi olan OTP (One Time Password) yatırımımız ve oyuncular için tehdit oluşturan sahte sitelere karşı başlattığımız hukuki mücadele bunun bir göstergesidir."
SAHTE SİTELER NASIL ÇALIŞIYOR
Özellikle 2009 yılından bu yana büyük bir artış gösteren sahte sitelerle ilgili hukuki mücadeleye başladıkları bilgisini paylaşan Serhan Kazar, oyunseverleri dikkatli olmaları konusunda uyararak sahte sitelerin çalışma prensibini şöyle anlattı:
"Hacker'lar hedef sitenin kullandığı domaine benzer domain adresleri alıyor. Hedef sitenin içeriği, ana sayfası ve login ekranı kopyalanıyor ve kullanıcıya sanki doğru site olduğu hissi veriliyor, Reklam mecralarında hedef kitleye yönelik, onları heyecanlandıracak ve tuzağa düşürecek reklamlar veriliyor, Sahte siteler ve hedef kitleyi bu sitelere yönlendirecek sahte mesajlar tüm mecralarda dağıtılıyor, Sahte sitelere gelen kullanıcıların karşısına ilk önce login ekranı çıkarılıyor ve dikkatsiz kullanıcıların hesap bilgileri ele geçiriliyor.
OYUNCULAR NASIL ÖNLEM ALMALI
Sahte site tehdidinin önüne geçmek için oyuncuların bilinçlenmesi gerektiğini belirten Kazar, "Oyuncularımız bir an önce OTP sistemini kullanmaya başlayarak hesaplarını koruma altına alabilir. Sitelerimizi tarayıcılarının sık kullanılanlarına ekleyerek yanlışlıkla sahte sitelere gitme şansını azaltabilirler. Resmi site aracılığıyla erişebilecekleri sosyal mecralardaki hesaplarımızdan yapılan duyurular haricinde başka sosyal medya hesaplarının duyurularını da dikkate almazlarsa kendilerini sahte site tehlikesini en düşük seviyeye indirebilirler" dedi. - İSTANBUL