Haberler

Keçiören, Ukrayna'nın Obolon şehri ile 'Kardeş Şehir' olacak

Abone Ol

Avrasyabulteni.com'un edindiği bilgiye göre EkoAvrasya başkanı Eren, kendisinde 10 yıldır bulunan sembolik 'Kırım toprağı'nın bir kısmını belediye başkanı Altınok'a hediye etti.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga ilekısa adı EkoAvrasya olan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Ankara Keçiören Belediyesi Başkanı Turgut Altınok'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Büyükelçi Sıbiga sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve Kırım Tatarlarının haklarının korunması için verdiği desteklerden ötürü başkan Altınok'a teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi; "Yeni seçilen Keçiören Belediye Başkanı sayın Turgut Altınok ile pratik etkileşim, Obolon Belediyesi ile kardeşlik anlaşması ve Kırım Gecesi gibi konuları görüştük. Mustafa Kırımoğlu Parkı'nın Keçiören'de olması bizi özellikle sevindirdi."

Kırım Haber Ajansı'nın verdiği habere göre samimi havada geçen ziyarette, karşılıklı işbirlikleri ve yeni çalışmalar konuşuldu. Belediye sınırları içinde çok sayıda Kırım Tatar kökenli vatandaşın yaşadığına da vurgu yapan Altınok, işgal altındaki Kırım'daki Kırım Tatarlarının her zaman yanlarında olacaklarını da ifade etti. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ukrayna ile daha iyi ilişkiler kurmayı arzuladıklarını ve Obolon Belediyesi ile 'Kardeş Şehir' anlaşmasını yakın sürede gerçekleştirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Turgut Altınok Keçiören Ukrayna Kırım Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title