Haberler

Kekliklere Yem Bırakıldı

Abone Ol

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Krobası Köyü Söğüt Yaylası'nda, kekliklerin beslenmesi için doğaya 2 ton yem bırakıldı.

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Krobası Köyü Söğüt Yaylası'nda, kekliklerin beslenmesi için doğaya 2 ton yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, Yaban TV ve Avcılık ve Yaban-Av Koruma Konfederasyonu ile birlikte, başta kınalı keklik olmak üzere yaban hayvanlarının popülasyonlarının korunması ve artırılması konusunda Türkiye genelinde başlattığı kampanya Silifke Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği'den deste geldi. Yemleme kampanyası kapsamında 1 kilogramlık torbalara konulan yemler kekliklerin doğal yaşamına bırakıldı. Silifkeli avcılar, kampanya kapsamında doğal yaşama toplam 2 ton yem dağıttı.

Silifke Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Süleyman Uğur, ağır kış koşulları nedeniyle yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığını söyledi. Upur, Orman Su İşleri Bakanlığı'nın ve Yaban TV'nin organize ettiği kınalı keklik yemleme kampanyasına kendilerinin de destek verdiğini ifade etti. Uğur, "2 ton yemi kekliğin koruma altına alındığı bölgelere dağıttık. Kış mevsimi olması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının her zamankinden daha çok beslenmeye ihtiyacı vardır. Avcılar av hayvanlarını vurup, tüketen değil av hayvanlarının yetişmesine gelişmesine de katkıda bulunan kişiler olarak da tanınmamızı arzu ediyoruz" dedi.

Mersin Milli Parklar Koordinatörü Orman Mühendisi İlhan Taş ise doğaya 2011'de gelişip çoğalması için 500 adet keklik bıraktıklarını, bu hayvanların beslenmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. - Mersin / Silifke

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silifke Mersin Söğüt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title