Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaretten" soruşturma başlatıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik mesajını alıntılayarak "Lanet olsun sana ve kurduğun düzene… Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yapan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan resen soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Ekim'de sosyal medya platformu X'ten yaptığı "Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyadan sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, eski Türkiye'nin unutulmaya yüz tutmuş kötü hatıraları olarak anılmaktan kurtulamayacaklar." paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması incelendi.

KILIÇDAROĞLU: SENİNLE MÜCADELE ETMEYENİN DE...

Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Lanet olsun sana ve kurduğun düzene… 5'li çeteler eliyle milletin parasına, Uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize, Bozduğun ve kontrolün altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu. Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi. 12 bebeğimiz senin sisteminin adamları tarafından 3 kuruş kazanmak için hayata gözünü yumdu… Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile: ''Allah belanı versin!'' Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ''hançer'' diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin." ifadesini kullandı.

RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımındaki ifadelerinin "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçunu oluşturabileceğini değerlendiren savcılık, Kılıçdaroğlu hakkında resen soruşturma başlattı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Hukuk Medya Hukuk Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (43)

Sezgin Sezgin:

"lanet olsun sana" ve " Allah belanı versin demek" ne zamandır hakaret oldu...(Beddua niteliğindeki sözler hakaret suçunu oluşturmaz. Örneğin, “allah seni bildiği gibi yapsın”, “allah belanı versin”, “cehenneme kadar yolun var” “allah çocuklarından çıkartsın” gibi sözler beddua niteliğinde sözler olduğundan Yargıtay tarafından hakaret suçu olarak kabul edilmemektedir.)

Yanıtla130240
Adem:

Hee sen öyle zannet.??

10
cumali inan:

Lanet olsun sana

10
Labib abdalla:

Sen genel başkandın bir halt edemedin neyin mücadelesinden bahsediyorsun, otur mutfağında kapa şu çeneni boş yapma

Yanıtla117202
Onur Yener:

Kafayı sıyırdı iyice, psikolojik tedaviye ihtiyacı var...

Yanıtla115189
Ulas Toplar:

onur Yener onun adı Kemal Kılıçdaroğlu senin gibi satılmış değil

3113
Zaky:

Hakaret edilenin mi? Kaf dagindan inip milletin yasadiklarini gormesi iyi olur sultan han in..

154
Süleyman Telli:

yahu Kemal amca bir türlü vazgecmedin şu adama hakaret etmekten ve tazminat ödemekten neden böyle yapıyorsun ki?

Yanıtla133153
Zaky:

Belki karsidaki utanir arlanir diye dusunuyordur kim bilir..

23
Mehmet Vatandaş:

bu hakaret değil bedduadır ve kişinin en doğal hakkıdır. Savcılık maşallah hazır kıta

Yanıtla77133
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title