Haberler

Kenan Evren, Defnedildiği Devlet Mezarlığı'nı Kendisi Açmış

Güncelleme:
Abone Ol

12 Eylül'ün 'kudretli Paşa'sı Kenan Evren, bugün son yolcuğuna uğurlandı. Evren'in, defnedildiği mezarlıkla ilgili bir tesadüf ortaya çıktı.

Cumartesi günü tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, bugün toprağa verildi. Evren'in naaşı, askeri cenaze aracıyla GATA'dan alınarak Genelkurmay Başkanlığı'na götürüldü. Törene katılım azdı. Sivil olarak sadece ailesi vardı.

Kenan Evren törenlerin ve cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı'na toprağa verildi.

Evren son yolculuğuna uğurlanırken büyük bir tesadüf de ortaya çıktı. Evren, defnedildiği Devlet Mezarlığı'nın açılışını 30 Ağustos 1988 tarihinde bizzat kendisi yapmıştı.

Kenan Evren için devlet mezarlığında yer kazıldı

İlgili Haberler

"KABRİN YERİ KALPTİR"

Kenan Evren 30 Ağustos 1988 tarihinde Devlet Mezarlığı'nın açılış töreninde bir konuşma yapmıştı. Evren konuşmasında, "Kabrin yeri, kalptir" ifadesini kullanmıştı.

İşte arşivlerden çıkan o konuşmanın tam metni:

MEZARLIKLA İLGİLİ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NIN İNTERNET SİTESİNDEKİ BİLGİLER

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde Devlet Mezarlığı'yla ilgili şu bilgiler yer alıyor: Devlet Mezarlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları ile Cumhuriyetimizin kuruluşuna hayat veren ULU ÖNDER ATATÜRK'ün en yakın silâh arkadaşları olan İstiklâl Harbi Komutanlarının defnedilmesi için, 2549 Sayılı Kanunla kurulmuş ve 30 Ağustos 1988 tarihinde devlet töreniyle ziyarete açılmıştır. Devlet Mezarlığının mimari projesini Y.Müh.Mimar Özgür ECEVİT, peyzaj projesini Y.Peyzaj Mimarı Ekrem GÜRENLİ çizmiştir. Mezarlık alanı içerisinde bulunan, üç ayrı grup halinde hazırlanmış olan heykeller, Heykeltıraş Rahmi AKSUNGUR'un eseridir. 08 Kasım 2006 tarihinde 2549 sayılı Kanunda değişiklik ile bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanları ve Başbakanlar da Devlet Mezarlığına defnedilecektir. (Hürriyet / Can Mumay)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı Kenan Evren Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (41)

Türkiye TürklerindirMobil-ANDROID:

Kenan Evren paşa gerekeni yapmıştır. Defahatle hükümeti uyarmış ama kimse önlem almamıştır. Allah rahmet eylesin. Senin gibi komutanlara ihtiyacımız var.

Yanıtla1118
ATILA LAZMobil-IOS:

ALLAH O GUNLRI BIRDAHA GERI GETIRMESIN BEN 65 YAŞINDAYIM EGER BIR AY DAHA GEC KALINSAYDI ŞIMDIKI TURKIYENIN YERINDE YELLER ESIYORDU DUNU NE CABUK UNUTTUNUZ PARALEL YABI NEYIDI YANINA AKŞAM OLMADAN KAPILARI PENCERELERI KAPATIRDIK IC SAVAŞA RAMAK KALMIŞTI BAŞ AKTOR CHP YIDI HER KES BIR RANT PEŞINDEYDI BAŞTA DEMIREL ASIL ONUN CENAZESINI KILMASINLAR MASONLARIN BABASIDIR

Yanıtla028
DEVLET BÜYÜKLERİ MEZARLIĞI.:

BU DA DEMEK OLUYOR Kİ, DEVLET BÜYÜKLERİNİ O GÜNE KADAR DÜŞÜNEN OLMAMIŞ. . . ALLAH RAHMET EYLESİN. . . KENDİSİ DE BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIYDI VE BU ÜLKENİN 7. CUMHURBAŞKANI''IYDI VE YÜZ DE 92 OYLA HALKIN OYUYLA SEÇİLMİŞ BİR CUMHURBAŞKINI''IYDI. . . . BUGÜN VEFASIZLIK ÖRNEĞİ SERGİLİYORSAK , BENCE KENDİMİZİ SORGULAMALAYIZ. . . . EN AZINDAN KİM TEMİZ, KİM GÜNAHKÂR, ONU DA YÜCE RABBİMİZE BIRAKMALIYIZ. . . . AHİRET KARARI DA , YÜCE ALLAH''TAN BAŞKA KİMSENİN HADDİ DE DEĞİLDİR, KİMSENİN İŞİ DE. . .

Yanıtla720
mmmobilWeb@haberler.com:

Akan kani durdurdu bu adam hala neyin pesindesiniz hainlerin torunlari

Yanıtla1017
CEYDA:

O GÜNLERİ YAŞAMADIM AMA SENİN NASIL BİR İNSAN OLDUĞUNU , NELER YAPTIĞINI, TÜRKİYEYİ BÜYÜK BİR FELAKETTEN KURTADIĞIN, VE ŞU AN Kİ SİYASETÇİLERDEN HİÇBİRİNDE OLMAYAN DÜRÜST BİR İNSAN OLDUĞUNU AİLEMDEN , BÜYÜKLERİMDEN BİLİYORUM. ALLAH RAHMET EYLESİN.

Yanıtla917
Mustafa Kemal Çetin:

Kenan Evren paşaya nankörlük yapılmıştır. Kendilerini entel, demokrat, insan hak ve özgürlüklerinden yana olduğunu zanneden bazıları, partiler, Ülkemizin 12 eylül 1980 tarihinde içinde bulunduğu durumu iyi analiz etmelidirler. Kenan Evren üstelik Türk Silahlı Kuvvetleri adına yönetime el koymuştur. Yapılan protestolar, hakaret ve küfürler Türk askerine yapılmaktadır. .

Yanıtla422
KılıçaslanMobil-ANDROID:

acaba ihtilal olmasaydı ne olurdu.millet birbirine girmis guvenlik denen bi sey kalmamış. gencler birbirini öldürüyor. su an arkasından atıp tutanlar o zaman ona yalakalik pesinde.evet kotu seyler oldu ama bir gezi olayinda bile bu millet neler kaybetti.iyidiyle kotusuyle o bizim Cumhurbaşkanımız dı. bu millet su an bile boluculerden neler cekiyor o a dam bu devleti bu gune bize teslim etti.acaba biz evlatlarimiza nasil tedlim edecegiz onu dudunmek lâzım bence.

Yanıtla422
BEN:

BUGÜN , DARBECİ-İŞKENCECİ -HAİN EVREN TOPRAĞA VERİLECEK. MUHTEMELEN TOPRAK TARAFINDAN YARIN FIRLATILIR.

Yanıtla1610
InsafsizAntepli:

bu haini aslinda türkiye topraklarina gömülmesine izin verilmemeliydi israil topraklari ancak onu kabul eder

Yanıtla158
OzturkMobil-IOS:

Allah rahmet eylesin.

Yanıtla814
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title