Haberler

Kent Konseyi Kültür Sanat Haftası Sona Erdi

Güncelleme:
Abone Ol

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubunun, el sanatlarını geniş kitlelere tanıtmak amacıyla başlattığı Kültür Sanat Haftası, sona erdi.

Bursa Kent Konseyi'nin (BKK) tamamen gönüllülerin katkılarıyla düzenlediği, bir hafta boyunca atölye çalışmaları, paneller, sergilerle sanatçıları Bursalılarla buluşturan 'Kültür Sanat Haftası' sona erdi.

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu'nun, el sanatlarını geniş kitlelere tanıtmak, atölye çalışmalarını anlatmak ve şehrin kültür hayatına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Kültür Sanat Haftası, bir haftalık dolu dolu programların ardından Ressam Şefik Bursalı - RŞB Sanat Galerisi´nde sona erdi.
Ebru, tezhip, çini, rolyef, takı, filografi, minyatür, bakır, dokuma, koza, kaligrafi, deri tasarımı olmak üzere 12 başlıkta 150 eserden oluşan serginin bir hafta boyunca ziyaret edildiği 'Kültür Sanat Haftası'nda, Hatice Yüksel kreasyonu 20 farklı kıyafetten oluşan defile beğeni topladı. Ebru, çini, kaligrafi, dokuma, filografi, rölyef ve koza el sanatları üzerine atölye çalışmalarının da yapıldığı programda, sanatçılar tarafından yapılan Kabe-i Şerif'in birebir aynısı el emeği çalışma sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Unutulmuş sanatlara gönül veren sanatçıların bir hafta boyunca uygulamalı olarak bilgi verdiği atölye çalışmalarına, Bursalılar ilgi gösterdi. Türk sanat müziği, tasavvuf müziği, ilahi ve sema gösterilerinin de yer aldığı faaliyet, 'Ustalarla Söyleşi' bölümünde ise önemli sanatçıları ağırladı. Saim Devrilmez 'Filografi üzerine', Mahmut Peşteli ve Tuğba Balcıoğlu 'Ebru ile hasbihal', Safiyüddin Erhan 'Şahsiyet, şehir ve medeniyet', Turgut Tuna 'Çini hakkında', Hayri Tekgöz 'Yazı yolcusu' ve Yard. Doç. Dr. Bedri Mermutlu 'Bursa'da mezar kültürü ve mezar taşları' üzerine sanatseverlerle hasbihal yaptı.

Kapanış töreninde konuşan BKK Başkanı Semih Pala, bir hafta süren önemli bir faaliyete ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bursa'da gönüllüler tarafından yapılan 150 eserin yer aldığı sergiyi açmanın ve sanatçıları bir araya getirmenin önemli olduğunu belirten Pala, "Gönüllülerle gönüllü bir program yapmak, topluma faydalı olmak ancak iyi niyetli çalışmalarla olur. Bu tür faaliyetleri geçmişimizi geleceğe taşımak, kültürümüze ve tarihi mirasımıza sahip çıkmak, insanımızın bu değerleri öğrenmesi amacıyla yapıyoruz. Kültürel değerler, toplumların geleceği için önemlidir. Türkiye'nin en yoğun, en aktif kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi olarak kültürel değerlerin korunması için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla ve gönüllülerimizle beraber Türkiye'ye örnek işler yapıyoruz. Bu tür faydalı çalışmaları gönüllülerimizle beraber yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından BKK Başkanı Semih Pala, BKK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar, BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Gülay Ünal ve BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu Sorumlusu Özlem Acar tarafından 150 eserden oluşan sergiye katkı koyan 18 sanatçıya plaket verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Semih Pala Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title