Haberler

Kent Konseyi'nde 'İşte Bu Ses'

Güncelleme:
Abone Ol

Pala, Türkiye'ye örnek bir projenin daha Kent Konseyi bünyesinde hayata geçirilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Müziğe gönül vermiş ortaöğretim öğrencileriyle engelli bireylerin bir araya gelerek birbirlerini tanımasına imkan veren, birlikte müzik yapmalarını ve konser vermelerini sağlayan, konserden elde edilecek gelirlerin 'Altın Kapak Sandalye' projesine aktarılarak akülü sandalye alınmasını amaçlayan 'Engelsiz Nağmeler' projesi, unutulmaz bir konserle Bursa kamuoyuna tanıtıldı.

Gecede, 'Sensizlik' isimli şarkıyı seslendiren engelli bireylerden İpek Öztürk ve 'Unutursun' isimli şarkıyı seslendiren lise öğrencisi Ecem Boyacı, performanslarıyla dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Bursa Kent Konseyi bünyesinde Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Bursa Şubesi ortaklığında Engelliler Meclisi tarafından yürütülen ve Yusuf Oranlı ile Yasemin Kınav'ın fikir sahibi olduğu 'Engelsiz Nağmeler' projesinin tanıtım gecesi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Bayezid Salonu'nda yapıldı. Mayıs ayında büyük finali yapılacak projenin tanıtım toplantısına, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, HASVAK Bursa Şube Başkanı Zerrin Özgüney ve cemiyet hayatının tanınmış simaları katıldı.

"Engelli insanları engelsizleştiriyoruz"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Türkiye'ye örnek bir projenin daha Kent Konseyi bünyesinde hayata geçirilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Böyle bir gecenin yaşanmasına vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür eden Pala, belediye konsey ilişkisinin iyi olmasıyla Türkiye'ye yönelik projeler yapıldığını belirtti. 43 ayda 4800 faaliyet yapabilen bir kent konseyini oluşturduklarını anlatan Pala, Bursa Kent Konseyi'nin meclisleri, çalışma grupları ve yüzlerce gönüllüsüyle örnek işler yaptığını ifade etti. Gençlerin ve engellilerin de topluma fayda sağlayacak işler yaptığını hatırlatan Pala, "Engelliler Meclisimizle birlikte 'Altın Kapak Sandalye' projesini yürütüyoruz. Alınan akülü sandalyeleri bizim kardeşlerimiz kullanıyor. Çalışmalarla hayırlı bir işe vesile oluyoruz. Bu zamana kadar 61 tane akülü sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. 'Engelsiz Nağmeler' projesi de bu düşünceye hizmet ediyor. Projede yer alan engelli kardeşlerimiz ve gençler ortaya sanatsal bir ürün koyuyor. Engelli kardeşlerimizi hayatla buluşturuyoruz. Engelli insanları engelsizleştiriyoruz. İnsanlar arasındaki yardımlaşma duygusunu artırıyoruz. Geceye katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HASVAK Bursa Şubesi Başkanı Zerrin Özgüney ise, projenin fikir sahibi Yasemin Kınav ve Yusuf Oranlı'yı tebrik etti. Çok güzel projeye imza atıldığını belirten Özgüney, projenin engellileri sosyal hayatın içerisine taşıdığını, lisedeki çocuklara bu tabloyu gösterdiğini anlatan Özgüney, projeye en az 10 akülü aracı katmayı hedeflediklerini dile getirdi.

"Mayıs ayında büyük bir final gecemiz olacak"

Projenin fikir sahiplerinden olan Yusuf Oranlı, eylül ayında tohumları toprağa atılan 'Engelsiz Nağmeler' projesinin, müziğe gönül vermiş çeşitli engel gruplarıyla lise öğrencilerini buluşturduğunu söyledi. Projenin müzik danışmanlığını 'Issız Adam' filminin müziklerine danışmanlık yapan Hakan Eren'in, psikolojik danışmanlığını ise Yalçın Kireççi'nin yaptığını hatırlatan Oranlı, "Projenin çalışmalarına 15 Aralık 2012 tarihinde Bursa Kent Konseyi atölyelerinde başladık. Amacımız, müziğe gönül veren öğrencilerle engellileri bir araya getirmekti. Ailesinde engelli olmayan bir liseli genç, asla engelli bireyle vakit geçirmez. Bizler müziğin evrensel dili sayesinde birlikte vakit geçirmelerini istedik. Böylece birbirlerini anlayacaklarını düşündük.

Müzik, estetik bir değer olmasının yanı sıra insanoğlunun başarıya giden yolunda önemli bir eğitim aracıdır. Normal gelişim gösteren çocuklar kadar engelli bireylerin de müziğin eğitici, mutluluk ve huzur veren yönünden yararlanmaları en doğru olanıdır. Projenin sonucuna çok inanıyoruz. Mayıs ayında büyük bir final gecemiz de olacak. Final gecesinden elde edilecek gelirler 'Altın Kapak Sandalye projesine bağışlanacak. Alınacak akülü sandalyelerle birçok engelli kardeşimizi özgürlüğüne kavuşturulacak" diye konuştu.

Projenin diğer fikir sahiplerinden Yasemin Kınav ise, projenin kendisi için çok önem taşıdığını kaydetti. Projeyi bugünlere getirebilmek için çok büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Kınay, "Yazın başından beri Yusuf Oranlı ile birlikte projenin nasıl yürütüleceğini konuşuyoruz. Engelli arkadaşlarla görüşmeler yaparak onların fikirlerini aldım. Basın toplantısında yaptıklarımız, gösterimizin çok küçük bir kısmını oluşturuyor. Umarım yaptıklarımızla engelli arkadaşlarımıza bir umut olabilmişizdir" dedi.

Projeye destek olmak çini geceye katılan 'Issız adam' filminin müzik danışmanı Hakan Eren, projeyi ilk duyduğunda çok hoşuna gittiğini belirtti. Gençlerin böyle bir projede çalışmanın güzel olduğunu ifade eden Eren, birgün herkesin engelli olabileceğini, bu tür projelerde onlarla birlikte olmanın faydalı olacağını söyledi. Projeye destek olmak için ünlü sanatçılar Jale ve Zeliha Sunal ile birlikte Bursa'ya geldiklerini belirten Eren, Mayıs ayında daha fazla sanatçının katılacağını sözlerine ekledi.

Kalplerde engel olmadığı, hayata sevgiyle bakıldığı takdirde her engelin aşılabileceğini vurgulayan ünlü sanatçı Jale, önemli projenin içerisinde yer aldığı için mutlu olduğunu ifade etti. Ünlü sanatçı Zeliha Sunal ise kendi doğduğu şehirde güzel bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından lise öğrencileri ve engelli bireyler sahne alarak performanslarını sergiledi. Çaldıkları enstrümanlarla, söyledikleri şarkılarla usta müzisyenleri aratman gençler, dinleyenlerden büyük beğeni topladı. 'Sensizlik' isimli şarkıyı seslendiren engelli bireylerden İpek Öztürk ve 'Unutursun' isimli şarkıyı seslendiren lise öğrencisi Ecem Boyacı, performanslarıyla dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Sahneye çıkan sanatçılar Jale ve Zeliha Sunal, gençlere performanlarında eşlik etti. Söyledikleri şarkılarla zaman zaman duygusal anlar yaşatan, zaman zaman da eğlendiren öğrenciler ve engelliler, gecenin sonunda uzun süre alkışlandı. Gece, pasta kesiminin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Oranlı Semih Pala Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title