Haberler

Kent Konseyin'den Ömer Özcan'a Ziyaret

Güncelleme:
Abone Ol

Necati Binici ve Kent Konseyi üyelerinden oluşan heyet, yeni atanan Ömer Özcan'ı makamında ziyaret ettiler.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve Kent Konseyi üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yeni atanan Ömer Özcan'ı makamında ziyaret ettiler.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan'a hayırlı olsun dileklerini ileterek, Kent Konseyinin genel yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Gaziantep Kent Konseyi kurulduğu gün itibari ile yaptığı çalışmalarla birçok ili geride bıraktığını belirten Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, " Gaziantep Kent Konseyi aktif hale gelmesinden sonra kentin yararına bir çok proje hayata geçirmiştir. Bunlardan Göç, Eğitim, Ulaşım, Kentsel Dönüşüm, Sağlık, Sanayi, Turizm gibi bir çok konuda çalıştay düzenleyerek kentin sorunlarına ışık tutmuştur.

Kent Konseylerini yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve yerel demokrasinin geliştirilmesi bakımından ileri bir adım olarak değerlendirmek gerekir. Kent Konseylerinin demokratik ve katılımcı bir şekilde kentin hak ve hukukunu koruyan; hemşerilik bilincini geliştiren ve tüm kentsel paydaşların yönetimde söz sahibi olduğu mekanizmalar olarak kurulması için önemli sorumluluklar üstlenmektedir. Kent Konseyi Üyeleri arasında resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, serbest meslek sahipleri ile muhtarlar yer alıyor." dedi.

Binici "Kent Konseylerinin ana hedefi sivil seçilmiş ve atanmışların ötesinde sivil inisiyatifin kent yönetimine katkısını sağlamaktır. Bu anlayışla görevlerimizi sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçte kurumlar arası diyaloga daha çok önem vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye ifade etti.

Ziyarette göç ve kentsel dönüşüm konularına da değinen Kent Konseyi yetkilileri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan'dan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necati Binici Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title