Haberler

Kentsel Dönüşüm 2. Etap Müjdesi

Güncelleme:
Abone Ol

Kentsel Dönüşüm Projesinde Fırat Mahallesinde Kentsel Dönüşümün 2. Etab Protokolün imzalandığını söyledi.

Başkan Arslan'dan Fırat Mahallesi Kentsel Dönüşüm 2 ci Etap Müjdesi Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan İl'de Devam Eden Kentsel Dönüşüm Projesinde Fırat Mahallesinde Kentsel Dönüşümün 2 ci etab protokolün imzalandığını söyledi.

Türkiye genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi Ağrı'da da hayat buluyor, Bu çalışmalar Fırat Mahallesinde 2 ci etap protokolü ile devam ediyor. Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve TOKİ yetkililerinin Fırat Mahallesi sakinleriyle yaptığı görüşmede mutabakat sağlanırken, Ankara'da yapılan toplantıyla birlikte Kentsel Dönüşüm Projesi Geçtiğimiz yıl resmen başlatılmıştı, İlde 1 ci etap Kentsel dönüşüm çalışmaları geçtiğimiz yıl başlatılmış 120 adet konut bitme aşamasına getirilmiş.

Geçtiğimiz yıl TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanımız Hasan Arslan ile Ağrı Milletvekilleri M. Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi ve Fatma Salman Kotan'ın TOKİ binasında yaptıkları toplantı sonrasında basın toplantısı düzenlemişlerdi. Toplantıda yapılan açıklamada TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hızlandırılan çalışmalarda sonuca ulaştıklarını ve Ağrı'da Fırat Mahallesi ile başlayacak kentsel dönüşümün belirtilen takvime uygun olarak önümüzdeki yerel seçimler öncesinde sonuçlanacağını söylemişti. TOKİ Başkanı Karabel, "Vilayet Evi çevresinde bulunan Fırat mahallesi ve diğer kentsel dönüşüm kapsamına alınan mahallelerimizde süratle sonuca gidileceğini söylemiş, Bu yılda Fırat Mahallesinde yapımı devam eden 120 konutun bitirileceği, 2012 yılı içersin de 1200 konutunda yapımına başlanacaktır Bu konutlar 2013 yılında bitirilecektir. Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bu çalışmalar geçtiğimiz günlerde Fırat Mahallesinin 2 ci etabının kamulaştırılması protokolünü imzalandığı müjdesini verdi.

Arslan, Diğer mahallelerimizden 100. yıl, Fatih ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde de Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Haluk Karabel Hasan Arslan Güncel Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title