Haberler

Kentsel Dönüşüm İçin Güç Birliği

Güncelleme:
Abone Ol

Osmangazi'nin geleceği ortak akılla şekilleniyor.

Osmangazi Belediyesi, kentin geleceğine yön verecek çalışmalara akademik odaları da dâhil ederek, Osmangazi'yi geleceğe taşıma noktasında ortak akıl oluşturuyor. Başkan Dündar, önümüzdeki dönemin Osmangazi açısından topyekün bir kentsel dönüşüme sahne olacağını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sümbüllü Bahçe Konağı'nda bir araya geldiği Şehir Plancıları, Mimarlar, İnşaat ve Harita Mühendisleri Odası Başkanlarıyla Bursa'nın geleceğini konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gündemlerinin birinci sırasında yer alan kentsel dönüşüm ve planlama konusunda akademik odalarla buluşarak, fikir alışverişinde bulundu. Sümbüllü Bahçe Konağı'nda Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, Mimarlar Odası Başkanı Nizamettin Kaya, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ufuk Ay'ı ağırlayan Başkan Mustafa Dündar "Bizler Bursa'nın geleceği adına ne yapabiliriz onu konuşuyor ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Geleceğin Bursa'sını birlikte şekillendiriyoruz" dedi.

Van depreminin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiğini ve bu kapsamda dönüşümün olacağı şehirler arasında Bursa'nın da yer aldığını belirten Başkan Dündar "Bursa'nın temelde iki sorunu var; biri deprem gerçeği diğeri kaçak yapılaşma. Bu noktada Şehircilik Akademisi kapsamında bizlerde yerel dinamiklerle bir araya gelerek, sorunun çözümü noktasında ortak akıl üretiyor, çözüm için masaya oturuyoruz" dedi.

YAMAÇTAN OVAYA KENTSEL DÖNÜŞÜM

"Kentsel dönüşüm bizim öncelikli konumuz" diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kent planlarının gözden geçirilmesi ve geleceğe dair planların ortaya konması açısından bu tarz katılımcı toplantıları önemsediklerini açıkladı. Kentin çöküntü noktalarının kurtarılması ve sağlam konutların yapılması amacıyla hareke geçtiklerini belirten Dündar "Bursa yamaçlarından ovaya kadar her bölge kentsel dönüşüme tabi olacak" dedi.

İLK ADIM ATILDI

İlk aşamada deprem master planıyla ilgili çalışmalara start verildiğini vurgulayan Başkan Dündar "Bursa'nın deprem kuşağında yer almasından dolayı planlı ve güvenilir yapılaşma için ilk aşamada deprem master planına ihtiyacımız vardı, bu aşamada çalışmaları başlattık. Çıkacak sonuçlara göre sağlam yapılaşma ve planlı Bursa'nın önünü açmış olacağız. Ardından bölge bölge çalışmalarımızı yürüteceğiz." dedi. Bursa'da şehircilik anlamında yeni bir çağ başlayacak diyen Dündar "Bizler akademik odalarımızla birlikte Bursa'nın geleceğine yön vermeyi amaçlıyoruz. Bilimsel yaklaşımlar çalışmalarımızın tabanını oluşturuyor. Bursa'nın geleceğini Bursa'nın dinamikleriyle ortaya koyacağız ve bu toplantılara belirli aralıklarla ve her seferinde daha fazla katılımla devam edeceğiz" dedi.

ORTAK AKIL OLUŞUYOR

Van depreminin ardından mecliste çıkacak yasayla birlikte sürecin başlayacağını söyleyen Mimarlar Odası Başkanı Nizamettin Kaya "Odalar olarak Bursa'nın daha yaşanabilir olması noktasında ortak akıl ortaya koyuyoruz ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğinde bu toplantıları önemsiyoruz ve dikkatlice irdelenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Deprem master planıyla start verilen sürecin bundan sonra da katılımcı anlayışla devam etmesi gerektiğini söyleyen Kaya, "Nitelikli bir kenti ortaya çıkaracak çalışmalar yaparsak, Bursa bu sürecin sonundan en şanslı şehirlerden biri olacak" dedi. Toplantıdaki diğer oda başkanları da aynı görüşte olduklarını belirterek Başkan Mustafa Dündar'a katılımcı anlayışından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nizamettin Kaya Mustafa Dündar Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title