Haberler

'Kermesler Esnafla Yarışır Hale Geldi'

Güncelleme:
Abone Ol

Kocaeli'de Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, kermeslerin amacının dışına çıktığını söyledi.

Kocaeli'de Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, kermeslerin amacının dışına çıkarak, hayırdan çok ticari amaca dönüştüğünü öne sürerek, "Her köşede kurulan kermesler sergiledikleri ürün çeşitliliği ile adeta AVM'ler gibi esnafla yarışır hale geldi" dedi. Kocaman, iki günü geçen kermeslere izin verilmemesi gerektiğini de söyledi.

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, birçok il ve ilçede olduğu gibi şu anda Gölcük'te de kermes adı altındaki haksız rekabet yapıldığını, birbiri ardına açılan kermeslerin esnafa zarar verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Esnaf ve sanatkarımız kirasını ödemek, vergisini, sosyal güvenlik primini yatırmak için gecesine gündüzüne katarken, kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda, havalar ısınınca boş arsalarda alışveriş çadırı kurarak haksız rekabet devam etmektedir. Esnaf ve sanatkarımız ustalık belgesi olmadan işyeri açamamaktadır. Üretim yapabilmek için hijyen standartlarına uygunluğu yetkililer tarafından devamlı kontrol ediliyor. Ama kermeslerde böyle bir denetimin yapılmaması ayrıca halk sağlığı açısından da sakınca yaratmaktadır. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak, kermeslere bir çeki düzen getirilmesini istiyoruz."

'ÖĞLENLERİ YEMEK SERVİSİ BİLE YAPILIYOR'

Necmi Kocaman, esnaf ve sanatkarın zor, sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, kermeslerin amacına uygun, kurallara uyularak yapılmasına karşı olmadıklarını söyledi.

Kocaman, "Ev mantısı, ev tatlıları, sarmalar, gözlemeler, çiğ köfte, mısır, dondurma, meşrubat gibi yiyecek içecek satışının yanında küçük ev aletleri, porselen mutfak takımları, halılar, mobilya, baza ve yatak çeşitleri, elbise, pardesü, gömlek ve ayakkabı da satılmakta, adeta alışveriş merkezi gibi çalışmaktadırlar. Her yerde açılan bu kermeslerde ne olduğu belli olmayan ve hijyen şartlarda üretilmeyen bu tür yerler hem satış yapıyorlar, hem de işyerlerine yemek servisi bile yapıyorlar. Bu alanlarda faaliyet gösteren lokantacı, pastacı, manifaturacı, konfeksiyoncu, bijuteri, şarküteri esnafımız haksız rekabete uğramaktadır. Kermeslere ve bu tür satış yapan yerlere mutlaka denetim getirilmelidir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmi Kocaman Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title