Haberler

KESK Antalya Şubesinden Oturma Eylemi

Güncelleme:
Abone Ol

Kamu Emekçileri Konfederasyonu Antalya Şubesine bağlı 300 kişilik bir grup mecliste görüşülen 4+4+4 eğitim yasasını Attalos heykeli önünde yaptıkları oturma eylemiyle protesto ettiler.

Mecliste görüşmeleri devam eden eğitim yasasını prostesto etmek için Ankara'ya gitmelerine Emniyet tarafından izin verilmeyen grup, "Seyahat etme hakkı Anayasal bir haktır engellenemez." diyerek uygulama değişene kadar oturma eylemi yapacaklarını belirttiler.

KESK Antalya Şubeler Platformu dönem sözcüsü Nurettin Sönmez ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "4+4+4 eğitim olarak bilinen ilköğretim ve eğitim kanunu ve 4688 sayılı kamu görevlileri sendikalarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısına karşı tepkilerimizi demokratik -meşru bir biçimde ifade edebilmek için Ankara'da yapaacağımız basın açıklaması hukuk dışı bir biçimde engellenmektedir.

AKP en temel haklarımızı kullanmamızı dahi engelleyerek yasakçı ve tehditkar tutumundaki ısrarını sürdürüyor. Salı gecesinden başlayarak Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gitmeye çalışan emekçiler çeşitli yöntemlerle engellenmiş ve polisin şiddetine maruz kalmışlardır.

Anayasal hak olan seyahat etme özgürlüğü ve sendikal hak ve özğürlükler ayaklar altına alındı. AKP'nin telaşı ve korkusunun nedeni haklı mücadelemizin gücünden gelmektedir. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinden kaygı duyan herkesi AKP'nin giderek artan zülmü karşısında omuz omuza olmaya sesimize ses katmaya çağırıyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nurettin Sönmez Antalya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title