Haberler

Erdoğan, Özel ve Bahçeli öğle yemeğinde buluştu! CHP liderinden Büyükelçi Feyzioğlu'na tepki

Güncelleme:
Abone Ol

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resmi törenlere katılmak üzere KKTC'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP lideri Devlet Bahçeli törenlerin ardından öğle yemeğinde buluştu. Görüşmede siyaset konuşulmadığını ifade eden Özel, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na tepki göstererek, "Biz büyükelçiyi havaalanında göremedik. Bu meslekten gelmemekten kaynaklanıyor. Rahatsızlığımızı Bakanlığa ileteceğiz" dedi.

Kuzey Kıbrıs'ta, "Barış Harekatı"nın 50. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resmi törenlere katılan CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yemek yedi. Cumhurbaşkanı ile gündem olan sohbetlerinin Kıbrıs temasları üzerine olduğunu ifade eden Özel, kendisini karşılamayan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na ise tepki gösterdi.

DEVLET ERKANI TAM KADRO KIBRIS'TA

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü dolayısıyla bugün KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da resmi anma programı düzenlendi. Programa; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici katıldı.

Erdoğan, Özel ve Bahçeli öğle yemeğinde buluştu! CHP liderinden Büyükelçi Feyzioğlu'na tepki

ERDOĞAN, ÖZEL'İN KONAKLADIĞI OTELE GELDİ

Resmi törenlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Özel'in iki gündür Lefkoşa'da konakladığı otele geldi. Erdoğan'ın burada ikili görüşmeleri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından, otele MHP Lideri Bahçeli ve Meclis Başkanı Kurtulmuş da geldi. Erdoğan'a kabine üyeleri eşlik etti. Erdoğan ve heyetinden dakikalar sonra, CHP Genel Başkanı Özgür Özel otele giriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, otelde yaklaşık yarım saat süren görüşmeler gerçekleştirdi. Ardından, Erdoğan, Özel ve Bahçeli, düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen yemek yaklaşık bir saat sürdü.

Erdoğan, Özel ve Bahçeli öğle yemeğinde buluştu! CHP liderinden Büyükelçi Feyzioğlu'na tepki

ÖZEL, GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

Liderlerin yemekteki görüşmesinin ardından açıklama yapan Özel, "Önce nezaket cümleleri kuruldu tabii ki hal hatır sorduk. Sonra da Kıbrıs üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Ben 3 gündür Kıbrıs'tayız yaptığımız yoğun temaslar hakkında ve heyetimiz hakkında bilgi verdim. Heyetimizde bulunan geçmişte Türkiye siyasetine damga vurmuş isimler onunla ilgili sohbetlerimiz oldu. Meclis'in ortak kaleme aldığı ve oy birliği ile kabul edilen bildiri ile ilgili değerlendirmeler oldu. 50. yıla uygun burada oluşan birlik ve beraberlik ruhuna uygun son derece nazik temaslar oldu" ifadelerini kullandı.

Gündelik siyasete dair bir şey konuşmadıklarını söyleyen CHP lideri, "100'ün üzerinde vatandaşımızın olduğu bugüne kadar 18'inin sınır kapısından Türkiye'den geri döndürüldüğü bir kara liste uygulaması vardı. Bundan binlerce vatandaşın tedirgin olduğu Türkiye'ye gelmekte sosyal medya paylaşımlarından dolayı acaba başıma bir şey gelir mi diye. Bunun 50.yılın da vesilesi ile bugünden itibaren sonlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konunun da bir an önce çözülmesine ilişkin buradaki yaygın beklentiyi de ifade edeceğim. Onun dışında böyle çok merak edilecek yoğun bir gündemimiz yoktu. Çok pozitif bir gündemimiz vardı; o da Kıbrıs'tı, Kıbrıs'taki insanların bağımsızlığı ve geleceğiydi. Kıbrıs'ın mutluğuydu." dedi.

"GEREKTİKÇE MÜZAKERE EDER, GÖRÜŞÜRÜZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın zamanda tekrar bir araya gelme ihtimaliniz var mı? sorusu üzerine Özel,"Şu anda yok ama örneğin 29 Ekim'de ya da Meclis'in açılışında kendileri Meclis'e geldiğinde orada olabilir. 29 Ekim'de Cumhuriyet resepsiyonuna bu sene katılacağımızı daha önce de ifade etmiştim. İktidar partisi muhalefet partisi yerel seçimlerden sonra da birinci parti ile ikinci parti arasında bu diyalog kanallarının açık tutulması ve gerektiği yerde müzakere yapılması ama herkesin kendi işini yapması onlar iktidar yüküyle mükellefler ve vatandaşın sorunlarını çözmeleri lazım.

Biz muhalefet görevi ile yükümlüyüz vatandaşın sorunlarına dile getirip onlara doğru yolu göstermeliyiz. Ben 12 bin 500 en düşük emekli aylığı varken asgari ücrete zam yapılmamışken çiftçi bu durumdayken meydanlarda onların sesini duyurmaya ve onlar için mücadele etmeye devam edeceğim. Ama gerektikçe müzakere de ederiz görüşürüz de normalleşme dediğimiz de bundan başka bir şey değil zaten." sözleriyle yanıt verdi.

BÜYÜKELÇİ FEYZİOĞLU'NA "KARŞILAMA" TEPKİSİ

"Kıbrıs'ta Kıbrıslar tarafından en iyi şekilde ağırlandık ve uğurlanıyoruz. Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa onu yapan da Kıbrıs'taki Türkiye Büyükelçisidir" diyen Özgür Özel, "Dünyanın neresine gidersek gidelim büyükelçilerimiz bizi karşılıyorlar veya görevli orada oluyor. Biz ne büyükelçiyi ne bir görevliyi havaalanında veya bir yerde göremedik. Bu meslekten gelmemekten kaynaklanıyor. Makamı hazmedememekten kaynaklanıyor. Biz rahatsızlığımızı Dışişlerine Bakanlığına da ileteceğiz. Bu büyükelçi kendisi yapmayacaksa bile büyükelçiliğe bunu yaptıramaz" sözleriyle Feyzioğlu'na tepki gösterdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kıbrıs Barış Harekatı Recep Tayyip Erdoğan Metin Feyzioğlu Devlet Bahçeli Özgür Özel Türkiye Siyaset Güncel Kıbrıs MHP Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

Fatih Yıldırım:

TÜM GENEL SEÇİMLERDE OYUMU HEP AKP'YE VERDİM. ÖZGÜR ÖZEL ÖNCESİ CHP ZİHNİYETİ OLMADIĞI SÜRECE, BU SİYASİ DURUŞUNU KORUDUĞU SÜRECE OYUM ÖZGÜR BEYİN (CHP) DİR. AKP RESMEN BİTMİŞ....

Yanıtla6346
Sebahattin Yakar:

aynen emekliler bitirecek.akpyi

36
Sebahattin Yakar:

bu büyükelçi feyziogludegilmi fazla birşey beklenmez

Yanıtla3345
Zeynel Bereket:

Sayın özel %100 haklı.

Yanıtla2527
Safe Safer:

Kuyruk acısı

Yanıtla1810
Halil İbrahim Daloğlu:

Özgür Özel müslümanım diyen insanın lideri olamaz.İlköğretimde Kuran-ı Kerim okutulmasına “orta çağ zihniyeti” diyerek aslında İslam düşmanı olduğunu çok önceleri beyan etmiştir.

Yanıtla413
NurzanZeki Öğren:

Kalıbının adamı değilmiş yazık. Üç kuruşa sattı

Yanıtla121
Safe Safer:

Kim kimi sattı? Açıklık getirirsen iyi olur

01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title