Haberler

Kılıçdaroğlu : Ben Düşünen İnsana Cevap Veririm

Abone Ol

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ağabeyi vefat eden eski CHP milletvekili Eşref Erdem'e taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ağabeyi vefat eden eski CHP milletvekili Eşref Erdem'e taziye ziyaretinde bulundu. Erdem ailesine taziyeden sonra gazetecilerin Byükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu "Ben düşünen insana yanıt veririm" dedi.

Haymana'nın Bumsuz beldesindeki taziye evine giden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Eşref Erdem ve Erdem ailesine başsağlığı diledikten sonra okunan Kur'an-ı Kerim ile duaları dinledi ve cenaze evinde düzenlenen yemeğe katıldı.

Taziye evinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bütün çocuklarımız, parlamentodan görüşülen yasa çerçevesinde okuyacak. Fakat ne gariptir ki bu ülkenin insanları 4+4+4 ne getiriyor, anlamı nedir bilmiyorlar. Teklif veren arkadaşların da eğitimle yakından uzaktan ilgisi yok. Biz CHP olarak bu teklifin tartışılmasını istiyoruz. Kamuoyu bilsin, halk bilsin, çocuğunu okula gönderecek, anne baba bilsin ne olduğunu. Ama AKP, (hayır ben bunu bir takvime bağladım süratli bir şekilde gerçekleştireceğim, yasalaştıracağım) diyor. Bu demokrasiye yakışan bir olay değildir. Tweetler atılabilir, gerginlikler çıkabilir. AKP'nin dayatmacı, tepeden inmeci anlayışı bu tür gerginliklere yol açıyor. Gerginliklerin nedeni AKP'nin dayatmacı anlayışıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Mitinglere devam edecek misiniz?" sorusu üzerine de "Yeri, zamanı gelince edebiliriz" kaşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir fotoğraf paylaşarak yorum yaptı" denilmesi üzerine de "Ben düşünen insana yanıt veririm" dedi.

(MV) FOTOĞRAFLI - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Melih Gökçek Eşref Erdem Politika Haymana Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title