Haberler

Kılıçdaroğlu: Bizim Bölünme Lüksümüz Yok

Abone Ol

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni bir anlayışı egemen kılmaya çalışıyoruz."

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni bir anlayışı egemen kılmaya çalışıyoruz. Hiç kimsenin farklılıklardan ötürü partiyi bırakıp gitmesini istemiyoruz. Herkes bu çatının altında olmalı. Geçmişte yaşanan bölünmeler bize güç kaybettirdi. Ankara, İstanbul Büyükşehir belediyelerini böyle kaybettik. Bizim bölünme lüksümüz yok. Beraber olmak zorundayız" dedi.

-HABERAL'IN İLK GRUP TOPLANTISI-

Geçen hafta Genel Kurul'da yemin ederek göreve başlayan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, partisinin grup toplantısına ilk defa katıldı. Haberal alkışlar arasında grup toplantı salonuna girdi.

-DSP'DEN CHP'YE KATILIM-

Grup toplantısında DSP'li Orhan Birgit, Uluç Gürkan, Macit Şekercioğlu ve Aydın Esen CHP'ye katıldı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri, söze "Değerli yol arkadaşlarım" diye başladı.

-"HERKES BU ÇATININ ALTINDA OLMALI"

Konuşmasında "Bizim bölünme lüksümüz yok" vurgusu yapan CHP lideri şöyle dedi:

"Az önce partimize yeni katılımlar oldu. Sayın Birgit sözcü olarak kısa bir konuşma yaptı. Vurguladığı temel noktalardan birisi şu; geçmişte yaşanan bazı olumsuzluklar ki onları hizip olarak adlandırdı, partide bölünmelere yol açtı. Yeni bir anlayışı egemen kılmaya çalışıyoruz. Hiç kimsenin farklılıklardan ötürü partiyi bırakıp gitmesini istemiyoruz. Herkes bu çatının altında olmalı. Seçimlerde de aynı şeyi söyledik, CHP varsa herkes için vardır. Çünkü CHP demokrasinin güvencesidir. Çocuklarımızın güvencesidir, sanayicinin güvencesidir, CHP budur.

Geçmişte yaşanan bölünmeler bize güç kaybettirdi. Ankara, İstanbul Büyükşehir belediyelerini böyle kaybettik. Bizim bölünme lüksümüz yok. Beraber olmak zorundayız. Beraber mücadele etmek zorundayız. 11 yıldır ülkeyi bir kişi yönetiyor. Her şey onun iki dudağı arasına kitlenmiş durumda. Demokrasi 11 yılda büyük bir açık verdi. Ciddi bir demokrasi açığımız var. Bunu telafi etmemiz lazım. Bize bir görev düşüyor. Onun için bizim birlik ve güç olmamız gerekiyor, bir arada olmamız gerekiyor."

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title