Haberler

Kırgızistan'da darbe girişimi! İktidarı zorla ele geçirmeye çalışan grup engellendi

Güncelleme:
Abone Ol

FETÖ'cülerin en iyi organize olduğu ülkelerden biri olan Kırgızistan'da bir darbe girişimi oldu. Ülkenin istihbarat kurumları, darbeci grubun iktidarı zorla ele geçirme planını bertaraf etmeyi başardı. Yapılan açıklamada darbe girişimine kalkışan grubun, "Dini ideolojiyi fanatik bir şekilde savunan kişilerden oluştuğu" vurgulandı.

7 milyona yakın nüfusuyla Orta Asya'nın jeopolitik olarak en önemli konumunda yer alan ülkelerden biri olan Kırgızistan'da bir grup, darbe girişiminde bulundu. Bastırılan olaylarda 4 kişi gözaltına alındı.

"ZORLA ELE GEÇİRME GİRİŞİMİ ENGELLENDİ"

Komite tarafından yapılan resmi açıklamada, " Kırgızistan'ın istihbarat kurumları, ülkede iktidarı zorla ele geçirme girişimini engelledi" ifadeleri kullanıldı.

Kırgızistan'da darbe girişimi! İktidarı zorla ele geçirmeye çalışan grup engellendi

"YIKICI GRUBUN YASADIŞI FAALİYETLERİ BASTIRILDI"

Açıklamada, "Vatandaşların güvenliğini sağlamak ve anayasal düzenin temellerini korumak için yürütülen önlemlerin bir parçası olarak, şiddet kullanarak iktidarı ele geçirme ve vatandaşların ölümünü içeren kitlesel karışıklıklar düzenleyerek ülkedeki sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırma planları yapan yıkıcı bir grubun yasadışı faaliyetleri bastırıldı" denildi.

Kırgızistan'da darbe girişimi! İktidarı zorla ele geçirmeye çalışan grup engellendi

"DİNİ İDEOLOJİ FANATİKLERİNDEN OLUŞUYOR"

Darbe girişimine kalkışan grubun, "Suç ideolojisini destekleyen ve dini ideolojiyi fanatik bir şekilde savunan kişilerden oluştuğu" kaydedildi. Yetkililer, bu grubun uzun süredir radikal görüşler taşıdığına dikkat çekti ve kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.

Kırgızistan'da darbe girişimi! İktidarı zorla ele geçirmeye çalışan grup engellendi

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma ve operasyonel tedbirler sonucunda dört kişinin gözaltına alınarak geçici tutuklama merkezine götürüldüğü bildirildi. Yetkililer, bu kişilerin sorgularının devam ettiğini ve olayla bağlantılı diğer kişilerin tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kırgızistan'da darbe girişimi! İktidarı zorla ele geçirmeye çalışan grup engellendi

SENE BAŞINDA BİR GİRİŞİM DAHA OLMUŞTU

Sene başında Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi, halkı ayaklandırarak iktidarı devirmeye yönelik hazırlık yaptıkları öne sürülen gruba operasyon gerçekleştirmişti.

FETÖ'CÜLERİN EN İYİ ORGANİZE OLDUKLARI ÜLKELERDEN BİRİ

Kırgızistan, FETÖ ile yakınlığıyla bilinen çok sayıda eğitim kurumuna ev sahipliği yapıyor. Ülke genelinde organize olan ve bu okullardan mezun olanlar çeşitli dernekler kurarak örgütleniyor. Kırgızistan'da örgüte yakınlığıyla bilinen okullardan mezunların, devletin tüm kademelerinde görevli olduğuna dikkat çekiliyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Darbe Girişimi Kırgızistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 2024-25 okullar ne zaman açılacak? 9 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Eylem Tok kimdir? Eylem Tok kaç yaşında, nereli, mesleği ne? 9 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Temmuz Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Temmuz AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Temmuz Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 9 Temmuz 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 Temmuz Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! İlker Kaleli İspanyolca biliyor mu? SHP'nin açılımı nedir? SHP ne demek, açılımı ne?
1000

Yorumlar (20)

Mehmet Mutluay:

ABD ve Avrupa da hiç darbe girişimi oldumu

Yanıtla14199
Murat Turna:

Amerikada oldu ya. Kongreyi bastılar

2057
Atilla Han:

Trump darbe yapmaya kalkti

1852
Ali İhsan Ersöz:

bunlar kendi içinde dindarlara operasyon yapma taktikleri olabilir.kırgızistan başörtüsü yeni yasaklandı.

Yanıtla9574
Hafize Yaradanakul:

Başörtüsü yasaklanan ülke TACİKİSTAN

3149
İdris Durmaz:

Kazakistanda yasaklandı başörtü

815
Demir Acer:

Bana ne

Yanıtla8135
NEY-SEDA İsmail Kembil:

İsminle müsemmasın. Demir gibi kalbinde.!

39
Mert Kafkas Sahin:

Dincilere geçit yok.

Yanıtla6239
ayhan konca:

Ha tamam artık ülkemizin bir haftalık konusu belli oldu Suriyeli ekonomi emekli konusu rafa kalkmıştır..

Yanıtla1962
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title