Haberler

Kırıkkale'de sorumsuzluğun resmi! Mangal ateşi, 3 bin dönüm tarım arazisini küle çevirdi

Güncelleme:
Abone Ol

Kırıkkale'de bir bağ evinin bahçesinde yakılan mangaldan anızlara sıçrayan ateşten dolayı çıkan yangın, 3 bin dönümlük arazide tahribata yol açtı. Rüzgarın da etkisiyle mühimmat depolarının bulunduğu alana kadar yaklaşan alevler, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü.

Kırıkkale- Kayseri kara yolu Arpalık Çukuru mevkisinde çıkan anız yangını rüzgarın da etkisiyle dağlık alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Kırıkkale Belediyesi, MKE AŞ ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından yangın ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Kırıkkale'de sorumsuzluğun resmi! Mangal ateşi, 3 bin dönüm tarım arazisini küle çevirdi

MANGAL ATEŞİ NEDENİYLE 3 BİN DÖNÜM ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangının bir bağ evinin bahçesinde yakılan mangaldan anızlara sıçrayan ateşten dolayı çıktığı belirlendi. Yangın sonucu yaklaşık 3 bin dönümlük alan zarar gördü.

Tamamen kontrol altına alınan bölgede soğutma çalışmaları yapıldı. Bölgeye gelen Yahşihan Kaymakamı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ender Faruk Uzunoğlu, ilgili kurum amirlerinden yangının çıkış sebebiyle ilgili bilgi aldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangın sonrası tedbir olarak depoların bulunduğu kritik noktalarda nöbet tuttu. Yangına sebep olan kişi yada kişiler hakkında da adli ve idari işlem başlatıldı.

Kırıkkale'de sorumsuzluğun resmi! Mangal ateşi, 3 bin dönüm tarım arazisini küle çevirdi

"OLDUKÇA GENİŞ BİR ALANDA YANGIN ÇIKTI"

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal da yangın bölgesine gelerek itfaiye ekiplerinden son durum hakkında bilgi aldı. Başkan Önal, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının geniş bir alana yayıldığını söyledi. Yaklaşık 3 bin metrekare alanın yangından etkilendiğini ifade eden Önal, şu ifadeleri kullandı: "Ahılı ve Hasandede köyleri arasında bulunan alandayız. Oldukça geniş bir alanda yangın çıktı.

Kırıkkale'de sorumsuzluğun resmi! Mangal ateşi, 3 bin dönüm tarım arazisini küle çevirdi

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz, Makine Kimya Müdürlüğü ekipleri, Bahşılı ve Yahşihan Belediyeleri ile birlikte buraya müdahale ediyorlar. Yaklaşık birkaç saatte oldukça geniş bir alanı etkileyen yangın söz konusu. Yetkili arkadaşlardan aldığım bilgiye göre yaklaşık 3 bin dönüm arazi içerisinde etkili bir duruma gelmiş vaziyette. Arkadaşlarımız yukarıda kritik noktalarda yangına müdahale ettiler. Bazı yerlerde soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangının devam ettiği kısımlarda da arkadaşlarımız önlemleri aldı"

Kırıkkale'de sorumsuzluğun resmi! Mangal ateşi, 3 bin dönüm tarım arazisini küle çevirdi

"BİRÇOK AĞAÇ ETKİLENMİŞ DURUMDA"

Kuvvetli rüzgardan dolayı yangının büyüdüğünü anlatan Önal, "Yangının daha fazla yayılmaması için gerekli çalışmalar devam ediyor. Şuanda yangın kontrol altında diyebiliriz. Sadece karşı tarafta söndürme çalışmaları devam ediyor. Can kaybı yaşanmaması sevindirici bir olay. Ama birçok ağaç etkilenmiş durumda. Geçmiş olsun diyorum. Burada görev alan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kırıkkale'de sorumsuzluğun resmi! Mangal ateşi, 3 bin dönüm tarım arazisini küle çevirdi

Ahılı köyü muhtarı Davut Doğan, yangının dağlık araziye doğru yayıldığını belirterek, "Allah'tan ekinlerimiz biçilmişti. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü, şu anda soğutma çalışmaları yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Kırıkkale Belediyesi Kırıkkale İtfaiye Kayseri Güncel Çevre Yaşam Tarım MKE Çevre Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

İsmet Bedük:

Bu ne sorumsuzluk böyle Neden bukadar duyarsız bizim insanımız

Yanıtla2114
Onemli Degil:

Cezai Yaptirim, Control, Acil Durum Senaryolari, Periodik Tatbikatlar, Olasi Senaryolar ve Planlari, Ilgili Departmanliklarin Anty-Standart Gorev ve Gorevlileri, vb..Yani TC Ciftligi

49
CAN Işık:

Ruhsatsız yapıların hepsi hemen yıkılmadı özellikle bağ evi yok hobi evi yok ıvır zıvır

Yanıtla1137
Marko Apostolidis:

bina yıkınca yangın olmayacakmı? deniz kenarında bize tüp yaktırmadılar ta neredeki ormanı yakarsınız diye. tüple? orman yangını çıkarmak? çamın dibinde yaksam yanmaz orman. esas yıkılması gereken şey, zihniyet. bir şey olmaz zihniyeti. en azından mangalın yanında kova su bulundursalardı yangın engellenirdi. en iyisi belki su içinde bez hazır tutmak. ihmalden oldu.

96
Düsünür:

Eskidende sigara icilirdi eskidende mangallar yakilirdi. Her sene artarak yangin haberleri duyuyoruz. Bundan 20 yil oncesinde bu kadar yangin var miydi diye sorulur

Yanıtla419
Hayal GRCK:

Evet eskiden sigara içilirdi ama izmarit rastgele yere atılmazdi mangal yakılırdı ama pislik, çöp bırakılmazdı. Yangınların artmasının en büyük sebebi çevre temizliğine önem verilmemesi

012
Faruk Tokgöz:

Başımıza ne geliyorsa cehalet Hakltan geliyor!

Yanıtla012
Karaman Tarik:

Zıkkımın kökünü yeseydiniz, derdimi şimdi bu ziyana

Yanıtla02
Hacer Kalkan Bayram:

Küresel çetenin kıtlık projesi olmadın ne tesadüf tamda karbon yasası na uygun ya sel vuruyor ya yangın çıkıyor uyuyan güzeller uyanın artık

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title