Haberler

Kırıkkale'de Kadın Çiftçiler Yarıştı

Abone Ol

Kırıkkale'de 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasının bu yıl 10'uncusu gerçekleşti.

Kırıkkale'de 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasının bu yıl 10'uncusu gerçekleşti. Kültür Merkezi'nde gerçekleşen yarışmada kadın çiftçiler, sorulara verdikleri doğru cevaplarla birbirlerini elemeye çalıştılar.

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada yarışmacılar, soruları cevaplayarak her soru için toplam 10 puan kazandılar. Yarışma sonunda Yahşihan ilçesi 130 puanla birinci olurken, ikinci ve üçüncünün belirlenmesi için altın soru soruldu. Altın soruya doğru cevabı veren Sulakyurt ilçesinden Nakibe Kalay ikinci ve Delice ilçesini temsilen yarışan Hülya Çaylak ise üçüncü oldu. Yahşihan ilçesi yarışmacısı Zeynep Ünal, Mayıs ayında gerçekleşecek olan bölge yarışmasında Kırıkkale'yi temsil edecek. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, 10'uncusu gerçekleşen Kadın Çiftçiler Yarışmasının her geçen yıl daha da farklı olduğunu söyledi. Kırbaş, kadın çiftçilerin yarışmasındaki amacın kadın çiftçilerin tarımsal ve ev ekonomisi konularında eğitmek ve bilgilendirmek olduğunu bildirdi. Yıl içinde kırsal kesimlerde sürdürülen eğitim çalışmalarının sonucunun alınmasında da bu yarışmanın önemli olduğunu söyledi.

Tarımın her alanında yapılan çalışmayı önemsediğini belirten Vali Ali Kolat ise; 'Tarım ülkemizin önemli bir potansiyelidir. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de tarımın geliştirilmesi için farklı alanlarda çalışmalar yapılıyor. Bizlerde Valilik olarak bu yapılan çalışmaları destekliyoruz. El birliğiyle tarımın daha da gelişmesini sağlamalıyız. Bu sayede kişiler hem meslek edinir, hem de ekonomiye katkı sağlar' dedi.

Yarışmanın sonunda ise Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, tüm yarışmacıları tebrik ederek altınlarını düzenlenen törenle verdiler. Yarışma birincisi Zeynep Ünal 'Birinci olmak mutlulukların en güzeli, burada ilçemi en iyi şekilde temsil ettim. Mayıs ayında ise Ankara da Kırıkkale'yi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale Ali Kolat Yahşihan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title