Haberler

Kırıkkale - Hacılar´Da Seçim Çıkmazı

Abone Ol

Jandarma, Kaçırılan Meclis Üyesinı Bağ Evinde Buldu

JANDARMA, KAÇIRILAN MECLİS ÜYESİNI BAĞ EVİNDE BULDU

Dün öğlen saatlerinde kaçırılan AK Parti'li bir belediye meclis üyesi, jandarma tarafından bağ evinde bulundu

Kaçırılan meclis üyesi ortaya çıkmayınca Ak Partili 3 üye seçime katılmadı, MHP'li 4 üye ise başkan vekili olarak Cengiz Arslan'ı seçti. AK Parti'li üyeler ise tuttukları tutanağı valiliğe götürürken, İl Seçim kurulu'na itirazda bulunma kararı aldı. Ancak kaçırılan AK Parti'li meclis üyesi Cemal Çetin ise öğlen saatlerinde jandarma tarafından bir bağ evinde bulundu

KIRIKALE merkeze bağlı Hacılar Beldesi'nde dün akşam 4 AK Parti'li meclis üyesinden birinin kaçırılması sonucu bugün sadece MHP'li 4 üyenin katılımı ile yapılan seçimin sonucu belirsizliğe yol açtı. Meclis üyesi arkadaşları Cemal Çetin'in kaçırılmasını protesto eden AK Parti'li 3 üye tutanak tutarken, MHP'li 4 meclis üyesi kendi arasında yaptığı seçimle Belediye Başkan Vekilliği'ne adayları Cengiz Arslan'ı seçti. Ancak yaşanan seçim sürecinden sonra öğlen saatlerinde kaçırılan AK Parti'li meclis üyesi Cemal Çetin jandarma tarafından bir bağ evinde bulundu.

Büyük bir gerginlik içinde yapılan Belediye Başkan Vekilliği seçimine itiraz eden AK Parti'li 3 üye, tuttukları tutanağı Valiliğe teslim ederken, İl Seçim Kurulu'na da itirazda bulunacaklarını belirttiler. Bu arada Ak Partili Belediye Başkan Vekili adayı Memduh Bağrıaçık ise belediye hoparlöründen bir belediye çalışanına beldede pazar günü yeniden seçim yapılacağı anonsunu yaptırdı. Bağrıaçık, yaşanan olaylara tepki gösterirken yaptığı açıklamada ise, "kaçırılan meclis üyemiz ortaya çıkartılarak bize teslim edilsin, oylarımızı MHP'ye verelim" dedi.

SEÇİM ÖNCESİ KAÇIRILDI

Bugün yapılacak belediye başkan vekilliği seçimi öncesi AK Partili Belediye Meclis üyesi Cemal Çetin'inn kaçırıldığı iddiası beldede gerginliğe neden oldu. AK Parti ve MHP'nin 4'er belediye meclis üyesi bulunduğu, AK Partili Memduh Bağrıaçık ve MHP'li Cengiz Arslan'ın belediye başkan vekili adayı olduğu beldede, dün öğlen saatlerinde Cemal Çetin'in evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından bayıltılarak kaçırıldığı iddia edildi. Cep telefonu kapalı olan ve çevrede yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan Cemal Çetin için ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, MHP'li Belediye Başkan Vekili adayı ve Belediye Meclis üyesi Cengiz Arslan'ın ifadesine başvurdu. İfadesinin ardından serbest bırakılan Arslan, "Bu AK Parti'nin bir oyunu" dedi.

JANDARMA, KAÇIRILAN MECLİSÜYESİNI BAĞ EVİNDE BULDU

AK Parti'li meclis üyesi Cemal Çetin, bugün öğlen saatlerinde Kırıkkale'nin Bahşılı İlçesi yakınlarında bir bağ evinde

jandarma ekipleri tarafından bulundu. Yapılan ihbar üzerine bağ evinde bulunan Çetin'in iddiaya göre kaçırıldığını belirttiği öğrenildi.

SEÇİM SÜRECİ

MHP'li Belediye Başkanı Memduh Bodur'un Kırıkkale'de 11 Mart tarihinde şehir merkezinde öldürülmesinden sonra Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle Başkanlığa AK Parti'li Erdal Erdoğan getirilmişti. Ancak Erdoğan, öldürülen eski başkana geçen yıl Temmuz ayında suikast girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Hacılar Beldesinde Belediye Başkan Vekilliği seçimi süreci gerginliğe neden olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title