Haberler

Rus Askerleri Ukrayna Emniyet Binası Önünde Toplandı

Güncelleme:
Abone Ol

Rus askerleri, Kırım'ın başkentindeki Ukrayna Deniz Kuvvetleri ve Emniyet binasının önünde toplanırken Ukrayna yedek askerleri göreve çağırdı.

Kırım'ın başkenti  Akmescit'te, Ukrayna'ya ait Deniz Kuvvetleri binasıyla İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet binasının önüne Rus askerleri geldi. Ukrayna yedek askerlerini göreve çağırırken kısmı seferlik de ilan etti.

NATO'DAN UYARI

Yaşanan gelişmelerin ardından NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen bir açıklama yaptı. Rasmussen, "Rusya sergilediği tavırla Avrupa'nın barış ve güvenliğini tehdit ediyor" dedi.  

RUS YANLISI SİVİLLER ASKERLERİN YANINDA

Kırım'ın başkenti Akmescit'te bulunan Deniz Kuvvetleri binasına askeri bir araçla gelen 10'u aşkın Rus askeri binanın önünde bekleyişlerini sürdürürken, askerlerin yanında Rusya yanlısı sivillerin de bulunduğu görüldü.

İlgili Haberler

ASKERLER GÖRÜNTÜ VE FOTOĞRAF İZNİ VERMİYOR

Askerler basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasına izin vermiyor. Deniz Kuvvetleri önünde nöbet tutan Ukrayna askerleri de fotoğraf çekimine izin vermiyor ve herhangi bir açıklamada bulunmadı.

YEDEK ASKERLER GÖREVE ÇAĞRILDI

Bu arada Akmescit sokaklarında hayat normal akışına devam ediyor. Öte yandan Ukrayna bütün yedek askerler silah altına çağrıldı. Ayrıca Rusya sınır güvenliğine göre de yaklaşık 675 bin Ukraynalı Rusya’ya kaçtığı iddia edildi.  

KISMI SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu (MGSK) Sekreteri Andrey Parubiy, kısmi seferberlik ilan edildiğini bildirdi.

Parubiy, basına yaptığı açıklamada, ülkede askerlik yapabilecek vatandaşlar için kısmi seferberlik ilan edildiğini kaydederek, bunun MGSK kararı üzerine Devlet Başkanı Vekili Aleksandr Turçinov tarafından imzalanan kararname ile yürürlüğe girdiğini söyledi.

GARANTÖR ÜLKELERE ÇAĞRI

Parubiy, MGSK kararıyla ordunun da tam hazır duruma getirildiğini belirtti. Andrey Parubiy, Dışişleri Bakanlığı'nın, Budapeşte Memorandumu çerçevesinde garantör ülkelere, ülke güvenliğinin sağlanması ve istişarelerin yapılması için çağrıda bulunmakla görevlendirildiğini kaydetti.

ENERJİ İŞLETMELERİNE ÖZEL ÖNLEM

Bakanlar Kurulu'nun da vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gereken kaynağı ayıracağını ifade eden Parubiy, MGSK kararı ile ülkede enerji üreten işletmelerin daha sıkı korunması emrinin de verildiğini bildirdi. Bu arada, son gelişmeleri ele almak üzere bu Sabah toplanan Parlamento, oturumunu kapalı gerçekleştirdi. Oturumdan önce milletvekilleri ile MGSK üyeleri arasında istişare toplantısı düzenlendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dün orduyu Ukrayna ve Kırım sınırlarında kullanmak için parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi'nden yetki alması üzerine, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu dün gece acil olarak toplanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Akmescit Ukrayna Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (34)

TÜRK ERKEĞİsartyK@hotmail.com:

UKRAYNALI KIZLAR TÜRKİYE SİZE KUCAK AÇTI BEKLİYORUZ

Yanıtla2823
HALİLhalil_hamzahacili@hotmail.com:

KOYUN CAN DERDİNDE, BUNUN GİBİ ÖKÜZLER ET DERDİNDE, ALLAH İSLAH ETSİNNNN

00
ERKEKdfgtresxd@hotmail.com:

EN BAŞTA FEMEN KIZLARINI BEKLİYORUZ

00
şerefine so...sevilabay@hotmail.com:

koyun can derdinde kasap ET ..

00
istanbuL 1453itirazimvar57@hotmail.de:

Haydi Beyler...Yaptirdiginiz Heykellerler KIRIMLI TÜRK Kardeslerimizi Kurtarmaya Gidin..Yillarca Heykelden Baska Birsey Yapmadiniz.Begenmediginiz iranin 3 Bin KM Giden Roketi Var.80 sene uyuttunuz Milleti Gezizekalilar amerikan usaklari

Yanıtla1432
ali maraşali46@hotmail.com:

tamer sen nerelisin cahil misin cok okumadıgın belli adnan menderes donemin de degil imf abd,ab bile yoktu türkiyenin hayatında o darbeyi yapan senin ataların yahudi tohumu veya ermeni tohumu chp liler yani ismet inönü ve adam ları bizi buhale getirdi bu millet biliyor secim zamanı goruruzz halinizi ver adresini ben ..............

00
TAMERshumi_tamer@hotmail.com:

Amerikan uşakları diyene bak hele bu devlette kim uzun süre durduysa abdye hizmet ettiğinden durmuştur adnan menderes zamanında marshall planıyla para yardımını kabul ettik abd müttefiki olduk yetmedi natoya girdik yetmedi incirlik üssünü açtık oda yetmedi imfden ilk dış borcu A.M. döneminde aldık erdoğan dönemine gelelim abdnin yılardır hayalini kurduğu bop desteğimizle topraklarımızı açmamızla ıraka girerek başladı milyonlarca müslüman öldü şimdi son aşamadalar hala destek veriyoruz israille en kavgalı zamanımızda füze kalkanını malatyaya diktik nasıl bir kavgaysa.

00
Türkiye Aslanlariitirazimvar57@hotmail.de:

ne güzel özetlemissin gardas

00
TUNAYA SOKANsarty@hotmail.com:

ABD IRAK A GİRDİĞİNDE KİMSE SES ETMEDİYDİ KOSKOCA RUSYA UKRAYNAYA GİRİNCE ABD NİYE KARŞI ÇIKIYOR

Yanıtla131
dsghdh@hotmail.com:

1

00
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title